onsdag 15 september 2010

Lektionsförberedelse och vilodag


Lukka, Mysla (e Berserkur) och Ljúfa (e Berserkur, u Lukka) tycker att det borde vara matdags snart!

Ni kanske tror att jag ägnade hela gårdagen till att frottera mig med skådespelareliten (och jobba) men jag hann faktiskt rida också! Det blev ett lite kortare ridpass på ridbanan - med fokus på trav.

Skrittade igång med massor av snäva serpentiner. Hösten hade plötsligt kommit tillbaka med kyliga vindar och det märktes på Feykir - han hade väldigt mycket mer energi än igår t ex! Tack vare att han verkligen "tänkte framåt" av sig själv i skritten (något som verkligen inte är självklart...) behövde jag bara fokusera på att böja honom ordentligt och ge stooora eftergifter på tygeln.

Började trava på "normalstor" volt i höger varv - som vi fick värma upp på senaste Atlikursen. Här böjde han sig fint i sidan och sökte sig framåt nedåt - duktig kille! När jag bytte till vänster varv däremot blev han genast hög i formen och ville räta ut sig... Däremot gjorde han inga försök att byta till tölt - alltid något! Varvade höger och vänster volt och tillslut kunde vi "ta med oss lösgjordheten" från högervolten och byta till vänstervolt med bibehållen form.

Efter skrittpaus var det dags för riktigt små volter i trav - något man kan misstänka att vi får jobba med under lektionen för Sylvia på torsdag. Högervarvet gick även här riktigt bra - och det gjorde vänstervarvet också till att börja med! Bytte volt vart annat eller vart tredje varv. Efter en stund, när Feykir antagligen började bli lite trött i vänster bak, försökte han räta ut sig i vänster varv. Men det räckte med att jag skulle bli mer aktiv med innerskänkeln för att han skulle ta i bättre och åter bli mjuk i innersidan.

Han snubblade ett par gånger - också ett tecken på att han inte riktigt ville ta i med bakbenen - så jag fick öka drivningen framåt på volten. Men eftersom han uppenbarligen började bli trött avbröt jag snart för ny skrittpaus.

Som avslutning gjorde vi några galoppfattningar också i båda varven. Feykir upptäckte till sin förvåning att matte kunde mena höger galopp ÄVEN vid galoppfattning från skritt. Märkligt!

Idag, onsdag, har både Feykir och jag vilodag. Framöver kommer vi att få rida lektion för Sylvia på torsdagarna - YIPPIE! Hade därför planerat in en vilodag idag. Kommer att testa ett nytt upplägg i morgon: först varmvattenbassäng på CityRehab och sedan ridlektion. Hittills har jag aldrig kombinerat mina båda träningsformer samma dag - blir intressant att se hur det funkar. När vi ska rida lektion på torsdagar (istället för onsdagar som vi haft tidigare) är det lite knepigt att få ihop mina träningstider på CityRehab... därför ska jag nu testa den här varianten så får vi se. Idag är det ruggigt väder... riktigt blåsigt och dessutom regn. Ändå mår jag förvånansvärt bra i kroppen - kanske nya medicinen fungerar ändå?!

Inga kommentarer: