måndag 6 september 2010

20 grader i skuggan!


... när jag åkte till stallet efter jobbet idag! När jag åkte hem igen var det ett par grader svalare - men så här vackert vid färjeläget!

Idag samlade Feykir massor av poäng! När jag kom till hagen stod han gömd inne i vindskyddet, men när jag visslade och ropade kom han hela vägen bort till mig vid grinden! Det finns fördelar med att hästen inte går på bete m a o!

Idag var det åter dags för töltträning, med tunga boots och tränset med halvstången på. Sist gick det ju så fantastiskt bra - idag kändes det mycket svårare igen... men några riktigt bra sekvenser fick jag ändå uppleva. Så här i efterhand tror jag att det både hade behövts lite mer pisk i rumpan och lite mer förhållningar.... Jag inser dessutom att om jag kommer ihåg att sitta på rumpan och driva, så glömmer jag förhållningarna o s v. Hade verkligen behövt en Sylvialektion... Till helgen ska hon tävla i Gällivare - men sedan hoppas jag hon har tid för lite stödundervisning till oss!

En trevlig sak idag var Feykirs beteende när vi kom till korsningen borta vid sjön. När vi svänger vänster där brukar det vara hopplöst att skritta - då brukar han tjorva massor bara för att han vill vända hemåt igen. Så snart han börjat tjafsa på det viset har jag istället ridit på i tölt. Och nu hade han uppenbarligen insett att det vare sig lönar sig att "leka mask" eller se tusen spöken - då får man minsann jobba hårdare. Så nu gick det plötsligt alldeles utmärkt att ta en skrittpaus just där...

Tillbaka i stallet träffade jag Elisabeth som skulle till ovalen och träna med Tildra. Åhhh, jag ville ju egentligen också åka! Men kroppen har bråkat en hel del med mig sista tiden och smärtorna gör dessutom att jag blir så TRÖTT så det var nog ändå bäst att bara rida lite så här på hemmaplan. Det är ju inte alls lika ansträngande. Tack vare värmen blev jag ändå rejält varm i kroppen - det är bra smärtlindring!

Inga kommentarer: