tisdag 17 augusti 2010

Riktigt nöjd!



Den här snyggingen fick jag rida idag - och det gick faktiskt riktigt bra! Hade bestämt att dagens ridpass skulle bli en kombination av de två senaste: först trav och galopp på ridbanan och sedan rida ut för att träna ökad tölt.

Skrittade igång på ridbanan med massor av snäva serpentiner och sedan jobbade vi med trav på volt. Nu hade vi en oerhörd fördel av allt travarbete igår - det var verkligen STOR skillnad! Varvade med lite galoppfattningar för ytterligare lösgörande effekt. Efter ca 15 minuters trav- och galopparbete kändes det som att Feykir både var mjuk och fått igång sin "dieselmotor".

Övergick till samlad skritt med övergångar till arbetstempo tölt. Lite "vift" med pisken fyllde på med energi. Bestämde sedan att det var dags att lämna ridbanan för idag och red istället skogsvägen bakom bommen.

Först riktigt samlat arbetstempo och sedan var det dags att gasa på! Hade ridstövlarna på idag för att få lite bättre koll på mina skänklar och försökte fokusera på att verkligen sitta på rumpan och hålla om med skänklarna. Hålla koll på vänsterbogen - och se till att driva in vänster bak när Feykir försökte fuska. Dessutom måste jag komma ihåg halvhalterna - så att Feykir inte blir för lång!

Vid vändplanen skrittade vi på volt och varvade flytta ut bakdelen och flytta in framdelen. På hemvägen blev det mer ökat tempo. Och långa sträckor faktiskt riktigt, riktigt bra - både snabbt och OK takt! JÄTTEKUL! Gjorde ett par hyfsade tempoväxlingar. Sedan vände vi tillbaka och travade bort från stallet. När jag gör så har Feykir lärt sig att vi fortsätter trava till dess han travar riktigt, riktigt bra - då får han skritta hem. Nu var han rejält trött - men han var ändå duktig!

Tillbaka i stallet passade jag på att förbereda endel av packningen inför tävlingen medan Feykir mumsade kraftfoder. Igår tyckte jag vi kändes så ringrostiga...varför känns det alltid som att man hunnit träna alldeles för lite när det är dags för tävling?! Men idag känns det JÄTTEKUL att vi ska tävla till helgen! Vi kan ju inte mer än göra vårt bästa!

Inga kommentarer: