onsdag 4 augusti 2010

Jobbig Feykir och glada nyheter!


Den här snyggingen fick jag rida idag! I o m att han fortfarande kändes stel i musklerna igår efter helgens ridkurs hade jag planerat in ett snällt ridpass med lösgörande skritt och trav i skogen. Om han verkade tacksam? Inte det minsta! Han som varit så trevligt avspänd och fokuserad vid ridningen i flera månader var plötsligt åter förvandlad till superhispiga Feykir. All sin energi ägnade han åt att spana efter olika livsfarliga monster... En pytteliten fågel fick honom nästan att tvärvända. Och en tall som låg på marken kunde visserligen se ofarlig ut för ett otränat öga - men Feykir insåg snabbt faran och kastade sig åt andra hållet... Bestämde mig för att låta honom springa av sig lite och fattade galopp - men vi hann inte långt innan han plötsligt slängde sig ner i diket... Hm... han gick hårt åt mattes tålamod! Bestämde mig tillslut för att satsa på något som verkligen krävde hans fulla fokus: vände hemåt och red SNABB tölt, så snabbt som vi bara kunde! Då fick han ju fullt upp med att hålla koll på alla benen - och plötsligt fanns inte ett enda monster i närheten...!





...däremot mötte vi det här ekipaget när vi nästan var hemma igen: KG och Gabriel var ute på en ridtur. Och, som jag sa till KG: " I Mariebäck är det inte lönt att försöka ägna sig åt några hemligheter - risken är överhängande att man hamnar i bloggen!"


Tillbaka i stallet fick jag den glada nyheten att Fias Ljufa - som varit på kontroll på ATG-kliniken idag - nu är helt återställd från sin griffelbensfraktur! Så snart hon är skodd igen kan Fia alltså åter börja rida henne. Jättekul! Ljufa är efter Berserkur (precis som Hremsa, Mysla och Sleipnir som också står i Mariebäck) och undan Fias fina Lukka (som var Feykirs kärlek innan han istället satsade på sitt harem). Det blir spännande att se vad som blir av Ljufa när hon blir stor!







Inga kommentarer: