lördag 28 augusti 2010

Födelsedagsridning


Idag är det min födelsedag! Johan kom och sjöng för mig på morgonen - och jag fick den här underbara bilden som canvastavla! Den är faktiskt ÄNNU finare i stort format! Tavlan är väl ca 30x40 cm skulle jag gissa... Kanske gäller dessutom "ju större desto bättre" i detta fall, så vi ska nog testa att beställa den i ännu större format. Fast först ska Johan göra ett försök att "städa bort" grimman och uppbindningskedjan. Men även om han är bra på Photoshop är det risk att det blir för svårt - särskilt som vi ju tänker ha den i så stort format. På tavlan jag fick idag har han i alla fall "städat bort" hinken i bakgrunden, men det gamla mjölkhämtaren är kvar.

Egentligen är jag ett STORT fan av frukost på säng. Men numera är det bacon och äggröra som gäller för mig på morgonen - och inte ens jag tycker det funkar i sängen - så det blev bara en kopp gott Earl Grey-te innan jag klev upp. Är fortfarande väldigt stel och det gör ont nästan överallt... men jag åkte ändå till Feykir när jag varit vaken en stund och "fått igång" kroppen. En födelsedag utan ridning är väl ändå en bortkastad födelsedag?! Regnet hängde i luften, så jag tog med min Woodfieldrock för säkerhets skull.





Det visade sig vara en bra idé - för när jag kom till Mariebäck hade det börjat regna. Först bara duggregn, men snart regnade det bara mer och mer. Ridningen gick dock verkligen över förväntan idag! Hade halvstången för att få njuta av lite tölt - och det blev mycket av den varan. Idag hade vi inga boots på - men fick ändå uppleva ökat tempo tölt med resta bogar! Inte hela tiden förståss, men då och då.

Red ingen skritt på lång tygel idag - för jag insåg igår att ju längre steg Feykir tog i skritten desto mer ont kändes det i min rygg. Mer samlad skritt gick alltså betydligt bättre. Och tölten var nästan smärtfri! Fick njuta av lite högergalopp i mkt trevlig form också. Och på hemvägen riktigt trevlig trav då jag hade hunnit bli så varm i kroppen att jag kunde rida lätt utan problem.

Tillbaka i stallet plockade jag fram lite godis och stretchade Feykir. Vet inte varför det är så länge sedan jag gjorde det? Hur som helst är han ganska kul när man gör det - för när han väl får godisen är det som att han "attackerar" den! Han tycker nog att jag bara retas när jag håller den för att han ska stretcha! För första gången på flera månader fick han sedan stå med fleecetäcke på medan han åt kraftfoder. När jag var liten minns jag att jag så bestämt vidhöll att jag faktiskt fyller år på sommaren. Min bästa kompis Maria gjorde ju det (i juli) och då ville jag också ha "sommarfödelsedag". Men idag lutar jag ändå åt att det nog är höst nu...




Inga kommentarer: