måndag 9 augusti 2010

Feykir - "han som springer fort"


Regnet hängde i luften när jag sadlade, tränsade och bootsade Feykir för att ge oss ut och träna ökat tempo tölt. Målsättningen var att rida som i lördags - fast nu utan Sylvias coachning och Démanturs draghjälp. Det var ändå 19 grader i luften så jag bestämde mig för att strunta i jackan och rida i bara t-shirt. Jag fick väl se till att rida så att jag höll mig varm även om det började regna!




När vi "joggat igång" med lägre tempo i tölten var det dags att börja "gasa". Förut har Feykir alltid velat skjuta ut högerbogen, så jag har fått rida mycket högerställd i ökningarna. Men i lördags gjorde Sylvia mig uppmärksam på att det nu snarare är vänsterbogen jag behöver "vakta". Knepet att lägga till pisken ifall han rollar och först sedan göra en förhållning ifall det behövs - istället för att bara göra en förhållning - var också effektivt! Dessutom försökte jag komma ihåg att vara jättesnabb med eftergiften - har haft lätt att fastna lite för länge i förhållningarna när vi ökat tempot...




När vi vände hemåt igen fick vi faktiskt till en riktigt, riktigt bra sekvens ökad tölt! Det blev inte en endaste liten rollning - jag bara drev och Feykir töltade på i hög fart som om han aldrig gjort annat! Härligt! Lyckades inte hitta samma flyt igen tyvärr, men jag är ändå mycket nöjd med dagens ridpass för det kändes definitivt som att både Feykir och jag vet lite bättre hur vi ska bära oss åt!




Avslutade med att låta honom sträcka ut framåt nedåt och då bjöd han på riktigt trevlig trav! Tidigare under ridturen hade vi hunnit med en lösgörande skogsgalopp också. Tillbaka i stallet hade jag god lust att ge mig ut igen för att tölta mer - det är ju så ROLIGT att rida!!!

Inga kommentarer: