lördag 10 juli 2010

Välsorterat i Gällivare!


Jag har ju tidigare här i bloggen efterlyst Autan - insektsmedel, som jag utan framgång letat här i Luleå. (Har tidigare köpt det på Apoteket, men där hade det utgått ur sortimentet...) Så fick jag ett telefonsamtal från Gällivare: på deras välsorterade ICA kunde man minsann köpa Autan! Eva var där och jobbade på flygplatsen - och tack vare att hon fick "ta ner" kvällens sista plan i tid och sedan cyklade som ett jehu hann hon in på ICA och köpa en flaska Autan innan de stängde.

Så nu har jag åter detta supermedel mot broms i min ägo! Såg dock att det inte längre står något på flaskan om att det även är mot broms - men det luktade i alla fall precis som tidigare så jag hoppas att de inte ändrat i receptet! Hittills har vi i alla fall klarat oss från bromsarna under ridturerna när jag sprayat med detta, även om det väl inte är tillräckligt många ridturer ännu för att resultatet ska kunna anses statistiskt säkerställt. Får väl återkomma i ämnet när jag hunnit göra en utvärdering som lever upp till mina 20 universitetspoäng i statistik.
Edit: Ytterligare svar på mitt "upprop" ang Autan har kommit! Det finns visst även på Granngården här i Luleå. Så om det fortfarande fungerar mot broms kan jag alltså köpa nästa flaska där.

Inga kommentarer: