lördag 3 juli 2010

Riktigt tyck-synd-om för Feykir :-(

Trodde inte det skulle bli något besök hos Feykir idag, för jag har haft sådan värk... Efter middagen hade värken lättat och jag bestämde mig för att INTE ägna lördagkvällen åt att vara social med min make, utan åka till Feykir istället. Trots att Johan jobbat idag och ska jobba i morgon - ja, han jobbar faktiskt 12 dagar i sträck innan semestern... Men sådant kan man väl inte ta någon hänsyn till när man saknar sin häst?! Och det var verkligen TUR att jag åkte - för väl i stallet kunde konstatera att Feykir inte alls mådde bra... Han var riktigt hängig och vänster fram var jättesvullet!

När stona släpptes in i vallackflocken för en vecka sedan var det lite stökigt första dygnet. Då fick Feykir ett sår högt upp på vänster framben. Jag har tvättat och grejat och det har sett ut att läka hur bra som helst. Har inte alls varit svullet och bara runnit lite, lite klar sårvätska ibland. I måndags bad jag t o m Sylvia kolla också för säkerhets skull och även hon kunde konstatera att det läkte bra. Så sent som igår konstaterade jag "det här har ju i princip läkt!" Men idag var benet REJÄLT svullet - det var som att Feykir hade ett extra knä längst upp på benet - och även det riktiga knät var svullet. Han ville inte gärna belasta benet ö h t och hade också lite feber... :-(

Bussige KG håller Feykir medan jag ringer veterinären.



Det är ju det man är rädd för om de får sår så här års med både värme och insekter - att det ska bli en infektion... Jag har verkligen varit förskonad från sådant - peppar, peppar! Det här var faktiskt första gången jag behövt ringa veterinär för Feykirs skull på alla år. För att göra en lång historia kort så ska nu Feykir få pencillin och Metacam i fem dagar för att häva infektionen.

För en gångs skull verkade han faktiskt riktigt nöjd med att få stå i lugn och ro i en box - och detta t o m fast han var ensam häst i stallet. Bussiga KG lovade att ge honom hö i morgon bitti, så åker jag ut lite senare på dagen. STACKARS Feykir - nu får ni alla hålla tummarna att han snart blir bra igen!

Inga kommentarer: