fredag 11 juni 2010

Feykir på fredag, det är vad jag vill ha!

...."rida Feykir på fredag, då mår jag riktigt bra!"

Tränsade med vanliga tredelade bettet idag och red mot Avan. De har sladdat vägen, men som tur var inte lagt på det hemska STORA, VASSA gruset som de brukar utan en betydligt snällare variant. Kunde därför hålla oss längs vägen till största delen, men gjorde även en avstickare för lite "fälttävlan". (D v s omväxlande trav och galopp längs slingrig skogsstig samt hopp över några nedfallna träd.)

Under våren red jag en lång period enbart på vanliga tredelade bettet. Men månaden fram till tävlingarna blev det istället bara halvstången, för att vi skulle vänja oss vid den igen. Så nu känns det lite ovant igen med vanliga tredelade... Konstaterade i alla fall att jag kunde rida honom i trevlig form i grundgångarterna idag. Men i tölten fungerade det bara riktigt korta sträckor, sedan får jag väldigt mycket häst i handen och takten försvinner all världens väg... Får väl återgå till att varva - så att jag har "grundgångartsdagar" då jag rider på tredelat bett och använder halvstången de dagar vi ska fokusera på tölten.

När vi kom tillbaka till stallet fick Feykir beta gräs en stund och sedan äta kraftfoder. Så jag tror inte han hade något att klaga på!

Inga kommentarer: