onsdag 2 juni 2010

Härligt att "hänga" med hästen!!!


Lilla fölet vilar tryggt i mammas skugga!

Åh, vilken härlig ridtur Feykir och jag har haft idag!!! Red upp bakom vägbommen och skrittade på lång tygel ända fram till vår lilla trav- och galoppstig. Skritt på lång tygel har aldrig hört till vanligheterna för oss... Han har nämligen för det mesta haft bara två lägen i det fallet: antingen har han blivit så loj att han snubblat våldsamt och närapå gjort en kullerbytta. Eller också har han varit så på tårna att han bara kastat sig för alla spöken. Det senare gäller alltså när vi ridit ut själva - med en kompis är omvärlden alltid så mycket tryggare! Fast idag var en sådan sällsynt dag då han skrittade energiskt, men avslappnat så jag kunde bara sitta och njuta på hästryggen! Så mysigt!!!

När vi sedan kom till trav- och galoppstigen ägnade vi oss just åt det. Först travade vi men sedan rullade Feykir över i galopp så där mjukt som jag bara kunde drömma om under åren med Racer-Reykur...!!! Så länge man inte rider hemåt kan Feykir verkligen galoppera hur lugnt och avslappnat som helst! När stigen övergick i våtmark vände vi hemåt igen. Började med att hoppa över en liten stock och sedan tyckte Feykir att vi faktiskt kunde galoppera hela vägen ut till skogsvägen igen.


Åter ute på skogsvägen tyckte matte att vi kunde rida vänster galopp bort till vändplanen och hela tiden ställa höger-vänster. Han känder riktigt mjuk och fin! När vi är på tävling får vi alltid mycket beröm för våra snygga galoppfattningar. Om samma personer sett oss när vi vände hemåt igen hade de blivit besvikna... För nu var Feykir verkligen uppe i varv och försökte KASTA sig iväg med alla möjliga gångarter på en gång... Fick göra halt fyra gånger och börja om innan jag var nöjd. Vi red höger galopp på hemvägen och jag varvade mellan att ställa höger-vänster och att göra snabba halvhalter i galoppen, som Sylvia gett mig i läxa.


Avslutningsvis hann vi med ökad tölt och nedtagning till arbetstempo. Jag gjorde övergång från galopp till tölt och bitvis gick det bra att hålla takten i det högre tempot. Nedtagningen gick riktigt bra medan man hade kunnat önska mer samling i det korta tempot. Jag var i alla fall nöjd med vår prestation, satt av och gick hem. Hade bara ridit 40 minuter, men Feykir var rejält svettig i värmen. Jag måste leta fram min ryktsten - den brukar "bita" bra på underullen och han har massor av den varan kvar ännu.

Inga kommentarer: