lördag 29 maj 2010

Vindurs vårtävling - Giganternas kamp




En bild från Midurs hösttävling-09 får illustrera i väntan på bilder från denna tävling.



Nu kommer tillslut en liten uppdatering härifrån! (Lyckades precis jaga bort Linda från datorn!) Vi är alla nybastade och väntar på att få avnjuta ryttarmiddagen.



Starkast på näthinnan syns definitivt en rafflande omgång av uttagning i V3: Nina Fernandez på Axjón från Stormsund och Sylvia Huuva på Demantur frá Minni-Borg kämpade samtidigt på ovalbanan. Och vi som var publik bara rös av njutningen att se dessa två fina hingstar! Det var oerhört jämt - oerhört spännande! Det var tillslut Sylvia och hennes diamant som drog det längsta strået - men det var bara med tre hundradelars marginal! Nu ser vi fram emot att se dem igen i finalen i morgon!!!



För oss andra - som befinner oss på en nåååågot lägre nivå var det varierande resultat. När det gäller min och Feykirs prestation i T5 så kan vi konstatera att prestation och poäng inte var direkt lysande... MEN jag gläder mig åt att en liten detalj kändes bra: jag kunde göra nedtagningar utan att få hela hästen i handen! Tack vare att jag använde Sylviaknepet jag fick lära mig i onsdags: att flytta ut bakdelen i nedtagningen! Vi är i alla fall i B-final - bl a tillsammans med Kristin och Funi. Så vi får en ny chans i morgon! Fia och Lukka är i A-final i T5!



Vår fyrgångsklass på eftermiddagen var som vanligt riktigt rolig! Ingen av våra bästa - men en riktigt bra galoppfattning och på slutet RIKTIGT bra galopp när vi fick extra draghjälp av det andra som blåste förbi i ett ruskigt tempo. Då fick även Feykir en extra växel! Eller, som Sylvia beskrev saken: han släppte tillslut handbromsen! Vår prestation gav en plats i A-finalen. Vi blir tre Midurekipage i den finalen - förutom oss även Fia och Lukka samt Malena på Àri. KUL!

Charmigaste Midurekipage var definitivt 8 åriga Viktoria på trotjänaren Gáski från Ryssebo - de gjorde fina prestationer i både T8 och tvågång!

Nu är det dags för ryttarmiddag - hungern river! Vi hörs!

Inga kommentarer: