måndag 17 maj 2010

Mera töltträning


Fortfarande VARMT! Det var 24 grader i skuggan när jag kom till stallet efter jobbet! På programmet idag stod fortsatt töltträning med fokus på att lära Feykir att när matte använder "ökad tölt-smackningen" så gäller det att öka DIREKT - annars vinklar hon ut pisken så att den syns i ögonvrån!

Det är verkligen jättekul de gånger Johan är med och fotar - som igår. MEN det är ju VÄLDIGT avslöjande också! Om man - "helt hypotetiskt" - sitter som en hösäck så kommer det ju också att synas på bilderna... Hm... Det var ganska tydligt varför Sylvia brukar säga åt mig att räta på ryggen! Jag har annars mest haft fokus på att få ordning på mina skänklar... men idag försökte jag även - "helt hypotetiskt" - att sträcka på ryggen och dra bak axlarna. Kunde då konstatera att precis som med mina ben behövs ÄNNU MER stretching!

Att träna Feykir på att reagera snabbt på "ökad tölt-smackningen" gick riktigt bra! Men jag hade istället stora problem med nedtagningarna... Borde förståss ha gjort halt någon gång för att få honom att lyssna bättre, men det kom jag inte på förrän nu! Takten i ökningarna varierade förståss... men på slutet fick jag honom verkligen att ta i ordentligt med bakbenen och "komma upp" med bogarna - och kändes han så mjuk och fin och töltade med bra takt fast det gick ganska fort! Undrar hur många år det dröjer innan vi fixar sådan ökad tölt på en gång?!

När han sträck ut lite i trav satt jag av och gick hela vägen hem. Han flåsade nämligen ordentligt i värmen! Tyvärr går det väldigt långsamt med pälsfällningen nu... Hoppas han sätter in ett ordentligt "ryck" där igen, så att han slipper springa omkring i "tjocktröja" i värmen!

Inga kommentarer: