lördag 8 maj 2010

Garagedomkraften hoppfallera!

...garagedomkraften hoppfallerej,

är bra att ha, hoppfallera

för stackers mej, hoppfallerej!"








Vad gör man om hästtransportens stödhjul sjunkit så djupt ner i marken att kopplingen hamnar 1 dm UNDER bildens dragkrok trots att man vevat upp max? I mitt "gamla liv" hade jag väl lyft upp släpkopplingen helt enkelt, med handkraft. Men nu för tiden skulle det antagligen innebära att jag knappt kunde använda händer och armar den kommande veckan... Däremot kan man ju ta hjälp av garagedomkraften!



Hm... inte någon av mina bästa "backningar"... jag har som sport att backa så att dragkroken hamnar exakt rakt under slävagnskopplingen! Fast idag hamnade jag lite "på sniskan" som ni ser...



Domkraften har jag föresten i en fiffig låda som Johan monterat in längst fram i hästtransporten, så att den alltid ska vara nära till hands ifall man får punktering när man är ute och kör.




Att jag kopplade transporten idag beror på att jag behövde köra till en bensinmack och kolla lufttrycket i däcken. I morgon ska jag nämligen skjutsa guldklimpen i transporten och då måste ju allt vara OK! Ska till Tranmyrovalen i Ersnäs och träna nämligen!




Tänk att ända till för tre år sedan gjorde vi alltid årets ovalbanedebut kvällen innan Vindurs vårtävling nere i Skellefteå. Men nu har vi t o m TVÅ ovalbanor i Midurland så det finns möjlighet att träna på hemmaplan! Och i år har Midur fixat något alldeles suveränt: möjlighet att boka träning för Sylvia på ovalen i Ersnäs!!! Egentligen skulle det ha varit tre söndagar i rad, men tyvärr utgick förra söndagen då banan inte tinat fram helt. Men i morgon är det alltså dags! Det ska verkligen bli JÄTTEKUL!!!




Feykir och jag behöver verkligen all hjälp vi kan få dessutom! I höstas tänkte jag att till våren, då ska vi kunna fixa hyfsade tempoväxlingar! Men nu är det vår.... och vi är lika "lost" som i höstas! Jag brukar säga att vi har två tävlingssäsonger här uppe: en på våren och en på hösten med 1-2 tävlingar vardera. (Ja, ni som bor söderut tror väl inte att det är möjligt att tävlingstillfällena är så få - men så är det tyvärr...) I år är dessutom vårsäsongen ovanligt kort då det bara är en vecka mellan de båda tävlingarna! Det gäller att vara på allerten, m a o - om man blinkar kan man ha missat hela säsongen! ;-)




Nu är det bara tre veckor till Vindurs vårtävling och alltså fyra veckor till Midurs egen tävling... Och om man inte fixat att lära sig tempoväxlingar på hela vintern, hur stor är då sannolikheten att man fixar det på tre veckor?

Inga kommentarer: