fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton - repetition av Atlikursen

Som många andra slutar vi på banken tidigare idag - och eftersom jag dessutom jobbade in lunchen kunde jag gå hem redan kl 13. Nästan som förr, när jag alltid slutade kl 12 på fredagarna alltså! Efter en visserligen ganska kall, men väldigt solig vecka, har vädret tyvärr försämrats... På förmiddagen singlade snö från himlen och när jag åkte till stallet efter jobbet hade snön övergått i duggregn. Jag var förberedd - hade Woodfieldrocken med - och antagligen var det tack vare den som det i princip var uppehåll medan jag red!




Red på ridbanan och repeterade övningar från Atlikursen. Fast till skillnad mot under kursen så hade jag vanliga tredelade bettet idag. När vi skrittat igång värmde vi upp med trav på böjda spår. Började på volt i höger varv och Feykir var riktigt duktig på att hålla traven! Dock var det svårare att få honom helt mjuk i sidan... Även i vänster varv höll han traven hela tiden på volt! Avslutade travarbetet med att rida små åttor - för att försöka få honom ännu mer lösgjord.

Nästa steg var skritt på volt, böja halsen inåt och flytta ut bakdelen. Funkade riktigt bra! Därför övergick jag ganska snart till att göra samma sak i tölt. För att få maximal lösgörande effekt växlade jag ofta mellan höger och vänster volt. I vänster varv varvade jag dessutom med att rida honom utåtställd, för att få bättre koll på ytterbogen, och det resulterade i riktigt trevlig form! Tölten kändes faktiskt bitvis bättre i vänstervarvet än i högervarvet tack vare detta!

Övergick till att tölta längs spåret, med bibehållen böjning i innersidan - och formen var OK långa sträckor. Misstänkte dock att Atli skulle ha sagt "Mera e-nerdji!" om han sett oss så jag försökte verkligen sitta ordentligt på rumpan och driva och driva!

Som avslutning fick Feykir sträcka ut framåt-nedåt i trav - först med massor av drivning längs spåret och sedan mer avslappnat på små volter. Var riktigt nöjd med dagens ridpass när jag sedan skrittade av honom. Och kom ihåg att ställa höger-vänster-höger-vänster några gånger när han testade om han kanske fick hänga lite i handen nu när det "bara" var skritt...

Måste föresten leta fram min "mirakelskrapa" som jag köpt från Lillhästen! Den är verkligen SUVERÄN till vinterpälsen! Feykir gjorde ju först ett ryck och tappade massor av päls i februari när vi hade så jättekallt. Sedan var det som att han ångrade sig - och han har inte börjat släppa päls igen förrän senaste veckan. Nu är det mest "underull" han har kvar av vinterpälsen - därför är han väldigt ljus på kroppen. Och just underullen är den här skrapan suverän på!

Men först ska jag ringa och gratulera min mamma - som fyller år idag! GRATTIS, GRATTIS!!!

Inga kommentarer: