söndag 11 april 2010

UNDERBAR morgon!!!

Oj, vilken underbar morgon jag har fått uppleva! Igår hade vi upp till 10 plusgrader hemma, men helmulet. "Tänk så varmt det varit om solen fått vara framme!" tänkte jag. Och i morse när jag (motvilligt får jag erkänna) steg upp vid 07 för att åka och morgonfodra fick jag verkligen hjälp med motivationen när jag såg ut genom fönstret: strålande sol!




Idag kunde jag dessutom glädja mig åt att jag hade en häst igen - inte en gödselhög på fyra ben!
När jag var klart med morgonsysslorna och precis skulle äta min egen frukost i Josefshallen kom Elisabeth. Hon rider i samma grupp som jag på onsdagarna och är en av bara två i gruppen som inte har egen häst. ÄNNU ska sägas - för om bara fina Tildra går igenom veterinärbesiktningen idag kl 10 så köper hon henne! Men innan besiktningen tänkte Elisabeth hinna rida - så jag avverkade snabbt frukosten för att vi skulle kunna få sällskap ut på ridtur. (Jag hade dessutom ganska bråttom - för vi var bjudna på dop kl 11 och innan dess var det ju lämpligt att både hinna duscha och byta kläder...)


Det visade sig verkligen vara en vinstlott att ha morgonfodringen just idag! Förutom trevligt ridsällskap i det underbara vädret så hade vi faktiskt överraskande bra ridunderlag! Marken var nämligen fortfarande ganska frusen efter nattens minusgrader. Så här års brukar vägen annars kännas ganska "bottenlös" - och det brukar inte ens vara lönt att försöka tölta för hästarna sugs nästan fast i underlaget. Men nu var det alltså perfekt: lite mjukt precis på ytan men fast och fint under!


Vi red bort till sjön och en bit till höger innan vi vände hemåt. Det blev mycket tölt. Jag red med halvstången - för första gången på länge - och det kändes nästan lite ovant. Men Feykir var förståss trevligt lätt i handen!


I det härliga vädret red vi lite väl långt - så när vi kom tillbaka till stallet hade jag BRÅTTOM! Veterinären som skulle besikta hade redan kommit också - men han passade på att besikta några andra så långe. Det är ju många som ska säljas nu när Sylvia ska avveckla ridskolan. Elisabeth erbjöd sig att släppa ut Feykir åt mig när han hunnit äta sitt kraftfoder, så jag kunde skynda hemåt nästan direkt. Bussigt! Tyvärr hann jag inte stanna och se hur det gick med besiktningen av Tildra men jag håller tummarna för att Elisabeth i skrivande stund är ägare till denna trevliga häst!

Inga kommentarer: