torsdag 1 april 2010

Jo, jag har ridit i alla fall!

När jag först sovit 1,5 timme och sedan "softat" ett tag piggnade jag till så pass att jag ändå åkte till stallet! Regnet hade upphört och istället hade vi fått tät dimma, men jag vågade mig ändå ut och rida längs bilvägen eftersom det ju är så härligt ljust på kvällarna nu! Med reflexväst på hoppades jag att bilisterna skulle hinna se oss i tid trots dimman. (Och ridbanan var ju upptagen eftersom det var ridskolekväll.)

Testade gårdagens knep: att ställa höger-vänster-höger vänster med stooora, snabba tygeltag. Och det funkar även när man rider ut!!! Fick aldrig uppleva samma fjäderlätta känsla som de bästa stunderna igår... Men har aldrig varit med om att Feykir känts i närheten av så här lätt i handen i tölten när jag ridit på vanligt, tredelat bett! På hemvägen, när vi fick ännu lite mer bakben, kändes han riktigt, riktigt trevlig på slutet!!!

Gjorde övergång till trav och började med att ställa höger-vänster-höger vänster på samma sätt där. Ganska snart kände jag hur han mjuknade i munnen och när jag blev stilla som belöning och bara höll honom lätt högerställd bar han sig i en mkt trevlig form i traven! Efter en stund fick han länga sig lite till, innan jag gjorde halt och satt av min duktiga häst för att gå resten av vägen hem till stallet. Han tog verkligen chansen att få sträcka ut ryggen - en lång stund gick han nästan med mulen i backen.

Tillbaka i stallet fick han faktiskt lite havre, fast mindre än en halv skopa. Han är ju nere på 360 kg så nu tänker jag börja ge honom en liten "skvätt" för att sedan trappa upp sakta. På sikt behöver han ju något att bygga muskler av!

Inga kommentarer: