lördag 17 april 2010

Det gäller att ha bra på fötterna...



...när man ska ut i leran! Vad har du på fötterna när det ser ut så här? Jag är verkligen en ridstövelmänniska - föredrar absolut att rida i mina läderridstövlar från Mountain Horse! Vår, sommar och höst använder jag dem dagligen - förutom de allra varmaste dagarna då de ersätts av ridskor och shortchaps.


Vintertid använder jag stövlarna på bilden ovan. Men så här års tycker jag det är svårt... Så länge som möjligt fortsätter jag med vinterstövlarna, eftersom de har vattentät fotdel. Men de är ju fodrade så det blir VÄLDIGT varmt om fötterna! Dessutom far dragkedjan bak illa om man får grus/sand i den... När det börjar bli FÖR varmt övergår jag till kompromissen vanliga gummistövlar i hagen och läderstövlarna när jag rider. Men även vid ridning kan stövlarna bli ganska leriga - och det är ju inte bra för lädret...


Finns något bra alternativ, som är tåligt mot lera men som samtidigt ger ett hyfsat stöd åt skänkeln när man rider???!


Vad har DU på fötterna i stallet/vid ridning så här års?

1 kommentar:

Sara sa...

Jag har faktiskt gummistövlar! När jag rider så har jag ridstövlar! Men i vintras när det var som kallast hade jag behövt något varmare, det får jag förbereda mig med inför nästa vinter ;)