lördag 27 mars 2010

Ridning och stretching




Ääääntligen har jag orkat rida igen! Veckans andra ridpass - först på lördag... :-O Började med att leda Feykir ner till bilvägen samtidigt som jag försökte gå med extra långa steg, för att stretcha. Nere vid vägen fanns ju sedan ingen pall för uppsittning, så min onda ländrygg fick helt enkelt "gilla läget". Red bort till korsningen vid sjön och använde övningar från onsdagens ridlektion: tölt-halt-rygga-tölt-halt-rygga, där jag ryggade till dess jag fick en eftergift och sedan smööög iväg i lååångsam tölt igen. Hade halvstången på idag, för att skona min onda kropp, och då blev det ju genast betydligt enklare med denna övning också. Feykir försökte inte ens vräka sig i handen i halterna, som han gjorde i onsdags.

Red mycket öppna i tölten också - och Feykir var riktigt duktig! På hemvägen red vi lite övergångar trav-halt-trav-halt också, innan jag satt av och gick tillbaka till stallet. Red bara drygt 40 minuter idag - det var ganska lagom för mig. Men det blev ändå bra träning för Feykir för han fick tölta största delen av tiden (förutom i början och slutet) och dessutom verkligen jobba i tölten.



Här ovan ser ni några riktiga motivationshöjare! Efter ridturen stretchade jag honom genom att hålla morotsbitar vid bogen resp virveln. Oj, så man kan sträcka på sig för att få lite godis! Sedan passade jag på att stretcha mig själv också, när nu kroppen var ordentligt uppvärmd. Fast jag fick inga morotsbitar... (På en LCHF:are skulle föresten korvbitar funka betydligt bättre!)




I foderrummet låg stallkatterna och myste i sin korg. Det måste vara ett bra jobb - att vara stallkatt! Tyvärr ser man aldrig sådana ute på annons... det gäller uppenbarligen att bli handplockad!


Inga kommentarer: