torsdag 11 mars 2010

Bildbevis: Leopard-Feykir!

En intressant sak jag noterat sedan jag började klippa Feykir vintertid är att sommarpälsen växer ut fläckvis. Eftersom han har gul-brun underull som kommer fram när han är klippt och sommarpälsen som växer ut är svart syns det nämligen MKT tydligt! (I Reykurs fall var allt vitt, så då syntes det inte alls.)




Här ovan ser ni ett tydligt exempel: fläckar av svart sommarpäls växer ut på höger sida av Feykirs hals. Här om dagen upptäckte jag något mer intressant på pälsfronten, nämligen att mängden man verkar påverka hur snabbt sommarpälsen växer ut! På hans högra sida, som ni alltså ser ovan, har han bara lite man och där har sommarpälsen alltså bara kommit fläckvis.






Här ser ni att på vänster sida - där han har den tjocka manen - är sommarpälsen nästan helt utvuxen! Båda bilderna är alltså tagna igår. Jag har aldrig förut tänkt på att det är sådan skillnad! (På Reykur, som hade tjock man ända ner på frambenet, borde jag alltså ha kunnat märka det ännu tydligare - om det inte varit för att all hans päls hade samma färg.)


Idag har både Feykir och jag haft vilodag. Det blev inte mycket sömn för mig i natt, p g a värk, så jag har varit hemma från jobbet. Dessutom är jag förkyld och det har satt sig på rösten... i den mån det låter alls när jag öppnar munnen så låter det i alla fall INTE som vanligt... Jag har funderat på att provsjunga för Gammelstads manskör - basstämman - och jag tror jag skulle platsa! ;-)

Men får jag bara sova i natt så blir det jobbet i morgon, även om rösten inte är tillbaka. Har faktiskt två kollegor som jobbat utan röst tidigare i vinter. Vi andra fick svara i deras telefoner och ta deras kundbesök - men de kunde ju i alla fall göra undan en massa pappersarbete. Nu blir det väl deras tur att täcka upp för mig röstmässigt!

Inga kommentarer: