tisdag 16 februari 2010

Bodybuilding


...har Feykir ägnat sig åt idag på morgonen! Han har nämligen pulsat i djupsnö. Och då menar jag verkligen DJUPsnö: som minst gick den honom upp till knäna, men för det mesta nästan ända upp till magen! Dessutom är det ju inte längre den lätta, fluffiga snön utan nu är den mer packad och därmed MYCKET jobbigare att pulsa i. Därför höll vi oss enbart till skritt på lång tygel - han fick definitivt jobba ordentligt ändå!
Fast innan vi red iväg jobbade vi lite på volt på gårdsplanen: böja lite, flytta ut bakdelen resp in framdelen. Sedan var det dags för skogsvägen "bakom bommen" upp mot vändplanen. Feykir hade hela tiden en härlig framåtbjudning! Med spetsade öron "matade" han sig framåt i den djupa snön - trots att det måste ha varit jättejobbigt. Red inte ända bort till vändplanen, utan när vi kommit ungefär halvvägs vände vi hemåt igen.

Det var massor av spår efter älgar längs skogsvägen - det måste ha varit flera stycken - och spåren såg väldigt färska ut. Antagligen hade de varit där i natt eller nu på morgonen. På ett ställe såg man t o m en stor grop där en älg uppenbarligen legat. Men Feykir verkade inte få upp någon vittring alls av dem - han var hur lugn som helst. Vid ett tillfälle stannade han och nosade nyfiket på en hög älgspillning. Och plötsligt märker jag hur han knaprar på en! :-O INTE så mysigt...!!! Men det kanske är hans sätt att ta fasta på uttrycket "face your fears"?!
Tillbaka på gården igen avslutade vi med slutor i skritt. Feykir var svettig efter sin "styrketräning" medan matte hade fått en riktigt lugn tur i strålande vinterväder - en perfekt kombination m a o!

Inga kommentarer: