söndag 10 januari 2010

Sjukgymnastik med förhinder

Som jag skrivit om tidigare så har jag hittat två saker som tillsammans minskar besvären av min värk. Dels är det LCHF-kosten. Dels är det försiktig sjukgymnastik/träning och stretching, helst 7 dagar/vecka. Träningen består då av 2 dagar träning i varmvattenbassäng med ett program som min sjukgymnast tagit fram till mig och (förhoppningsvis) fem dagar ridning.

Men den senaste veckan har vädret verkligen lyckats sätta käppar i hjulet för sjukgymnastiken! Att jag inte kan rida när det är 30 minusgrader är ju kanske inte så konstigt... Men tyvärr gick det inte att träna i bassängen heller! Hade bokat tid i torsdags och var så nöjd - för vad kunde vara bättre vid så stark kyla än varmvattenbassäng och bastu?! Men först ringde de från City Rehab vid lunch och berättade att de hade problem med värmeanläggningen. På morgonen hade det varit alldeles för kallt i vattnet, men det hade man lyckats komma till rätta med. Men det var fortfarande kallt i luften. Jag bestämde mig för att åka dit och träna ändå - det var ju ändå nere i vattnet jag tänkte befinna mig! Men när jag kom dit efter jobbet visade det sig att problemen förvärrats, så nu var inte heller vattnet så varmt som det skulle. Och då faller ju hela idén med en varmvattenbassäng...! Så det var bara att ställa in träningen. Synd!

Det skulle ha varit första bassängträningen på två veckor - de har haft begränsat öppethållande i samband med helgerna och öppettiderna har krockat med mina arbetstider. Nu håller jag tummarna för att det blir MYCKET bättre på sjukgymnastikfronten veckan som kommer! Enligt yr.no ska det aldrig vara kallare än -11 och då borde ju både ridning och bassäng fungera!

Inga kommentarer: