tisdag 12 januari 2010

Racer-morgon

Oj, oj, oj... Efter en natt med dålig sömn vaknade jag TVÅ timmar för sent! :-O Jag som absolut ville hinna rida innan jag började jobbet vid lunch! Men bara en timme efter att jag vaknat var jag faktiskt på väg upp på hästryggen - trots att det i alla fall tar 20 minuter bara att köra till stallet. Det blev först racerfrukost: te med äggmjölk (smakar som te med grädde - fast med färre kolhydrater), jättegott och behöver inte ens tuggas! Sedan blev ju borstningen av Feykir inte direkt prioriterad... Yvonne skrattade när jag var på väg att sitta upp och hon såg allt hö som var kvar i Feykirs svans!

Red bara upp till vändplanen, eftersom jag hade så ont om tid. Det extrema väderomslaget från -30 till +2 grader har gjort att den tidigare så fluffiga kallsnön sjunkit ihop endel. Och då blir den väldigt mycket jobbigare för hästarna! Tidigare - när det var lätt kallsnö - har jag flera gånger galopperat hela vägen upp till vändplanen. Men nu tog jag det i intervaller blandat med trav och skritt - och Feykir blev rejält flåsig ändå. Dessutom blir det förståss varmt med hans tjocka päls i det här blidvädret!

På hemvägen varvade vi också galopp, trav och skritt och när vi kom ut på plogad mark igen hann vi med lite slutor i skritt också för att böja honom ordentligt. Totalt var vi bara ute en halvtimma, men det var ju bättre än ingen ridning alls. Och väldigt mycket jobbigare för honom än en halvtimma på plan mark!

Hade förståss nya mobilen med mig för att premiärfota - så nu gäller det bara att få till bluetooth-anslutningen med min dator så att jag kan lägga in bilderna... Men än så länge vill de inte kommunicera med varandra... :-( och jag har ju inte riktigt tid att trixa med det heller utan nu gäller det att göra sig klar för jobbet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips: För att få ut bilderna, använd den medföljande USB-minneskortsläsaren.
Det går mycket snabbare än med blåtand.

/E

Anna sa...

TACK för tipset! Med gamla mobilen skickade man enkelt ett helt gäng bilder med blåtand. Men här var det ju helt klart bättre med USB! Man får dem ju "snyggt" ordnade dessutom i ett bibliotek!