tisdag 19 januari 2010

Nya skor!



Hovslagarn ringde mig på jobbet i eftermiddags. Han skulle kunna komma redan i kväll och sko Feykir. Jag skulle jobba till 18.15 så det skulle bli liiite tight om tid även om jag åkte direkt till stallet från jobbet... Men bussiga KG tog in Feykir i stallet vid 18-tiden så att hans hovar hann tina ur innan det var dags för hovslagaren att sätta igång.

Under tiden hade jag gott om tid att testa kameran i nya mobilen! Den har bl a en riktigt bra "fota häst-funktion" som heter "Best Picture". Med den inställningen tar den sju bilder efter varandra när man trycker ner avtryckaren. Så om hästen rör lite på öronen får man förhoppningsvis i alla fall en bild där de pekar framåt! Fast det förutsätter ju att hästen alls har öronen spetsade... Feykir är "lite för avslappnad" när han blir skodd för att man ska få chansen att fota honom med helt spetsade öron. Men jag tycker i alla fall att bilderna blir MKT bra! Ovanstående har jag faktiskt fotat utan blixt!

(Har testat blixten i stallet också - men det ska man INTE göra när någon nyss sopat eller om någon borstar en häst i närheten för då blir det så mycket damm i luften att blixtbilderna blir prickiga...)

Inga kommentarer: