lördag 2 januari 2010

Massor av tölt med trevligt sällskap!


Humor och Eydir kliar varandra - en bild från 1 januari 2009.
Idag fick Feykir och jag sällskap ut med Adina och Funi - det var trevligt med sällskap! "Hoppas nu att vi träffar riktigt många bilar, när vi har Funi med som moraliskt stöd!" sa jag. Och fyra stycken får definitivt sägas vara många, med Mariebäck-mått mätt. Fast tyvärr var det bara en av dem som var mötande - det vi f f a behöver träna på. Hur som helst gick det mkt bra med "alla" bilarna. Så förhoppningsvis har Feykir snart kommit över sitt trauma så att jag får min "gamla" trafiksäkra häst åter!
Vi red massor av tölt idag. Jag hade tränsat med halvstången, så jag skulle orka "sätta honom på rumpan" och det funkade mkt bra! Det hördes många pustanden och stånkanden från min häst, vilket är ett säkert täcken på att han verkligen tar i med bakbenen, och formen var riktigt trevlig. När vi kom till sjön galopperade vi uppför backen in i byn. Där träffade vi en supersöt minishettis med ryttare! (Ja, de hade sällskap av ett ekipage av betydligt större storlek, men dem är det inte mycket att orda om - de var ju inte alls så där söta!)
Vi vände hemåt och Feykir fortsatte att prestera riktigt trevlig tölt! Gjorde ett försök att höja tempot, fast inte så mycket för jag ville försöka bibehålla den trevliga känslan, och det gick hyfsat. Avslutningsvis fick han sträcka ut i en trav som även den var riktigt trevlig. Innan dess hade vi föresten hunnit med slutor i skritt också - som jag har gett oss i "läxa" att utföra varje dag.
Roligt att jag orkat rida så många dagar den senaste veckan! Det gäller ju också att passa på - har hört rykten om temperaturer ner mot -30 nästa vecka...
Nu ska Reykur-Eva och jag på hockey, för att heja fram Luleå när de (förhoppningsvis) slår Skellefteå AIK. Det lär vara hög stämning vid detta "norrlandsderby"!!!

Inga kommentarer: