fredag 15 januari 2010

Stoppsignal!


Mammut?! Nej, frostig Feykir äter hö!


Väldigt speciellt väder idag med -12 grader och dimma, ja nästan duggregn! Men det blir fantastiskt mycket frost i träden. HOPPAS det blir sol i morgon - då kommer Johan att kunna fota fantastiska bilder!!!





Johan har föresten lagt in en specialsignal i min nya mobil: när jag får ett sms är det en häst som gnäggar! Och precis det hände när jag var ute och red idag, varpå Feykir tvärnitar och tittar sig omkring efter den där hästen! :-) Kanske inte optimal signal när man rider alltså... fast i o f s, om han skulle bestämma sig för att dra iväg med mig och jag inte får stopp på honom kan man ju alltid hoppas att det finns en kompis i närheten som SNABBT kan skicka mig ett sms! ;-)





Under dagens ridtur hade jag töltfokus. Och jag tyckte faktiskt att det gick ovanligt bra att undvika att falla framåt. Och om matte sitter på rumpan så gör Feykir detsamma - och töltar så mycket bättre! Viftade lite med pisken ibland också - så att han verkligen skulle ta i med bakbenen och inte "dra i handbromsen".





Red till sjön och en bit till vänster in mot stan. Testade att tölta i lite högre tempo också - med ÄNNU större fokus på att sitta på rumpan - mycket drivning och massor av små kramningar på tyglarna så att han inte skulle falla på bogarna. Här och där fick till det riktigt bra både vad gäller takt och tempo! Tyvärr inte några längre sträckor i taget....vi har låååångt kvar innan vi kan säga att vi klarar ökad tölt!





Feykir fick sträcka ut i trav och hade hunnit bli så trött att jag verkligen fick DRIVA fram honom, men då blev också traven jättebra! Avslutningsvis red vi en massa slutor i skritt och även då var han riktigt duktig.





När vi kom tillbaka till stallet kunde jag konstatera att vi var som glaserade av is! Kläderna, pisken, Feykirs man - allt var täckt av ett tunnt, tunnt islager! Verkligen ett konstigt väder!

Inga kommentarer: