fredag 1 januari 2010

Grattis på födelsedagen alla hästar!


Feykir fyller 10 år idag! Och Reykur blir 23 år ung.
Dagen började inte så bra... hade tänkt mig sovmorgon efter gårdagens nyårsfirande, men det hade inte min kropp... hade alldeles för ont för att sova särskilt många timmar... Men tillslut orkade jag ändå släpa mig till stallet. Väl där kunde jag konstatera att snön är min bästa vän! Tack vare den kunde Feykir få jobba ordentligt samtidigt som jag i princip ägnade mig åt handikappridning.
Började med att skritta runt ute i skogen - och bitvis gick snön ända upp till magen på Feykir! Även om det var lätt kallsnö så fick han ju lyfta ordentligt på benen! Sedan galopperade vi i djupsnön ända bort till vändplanen. Efter en andhämtningspaus plumsade vi vidare i snön en bit ut över kalhygget också. När vi vände hemåt blev det mer galopp. Tillbaka på gården hann vi med lite slutor i skritt också - för att "böja igenom" honom ordentligt även idag.
Tillbaka i stallet var Feykir uppenbarligen VÄLDIGT stressad av att vara ensam häst inne. (Han har sådana dagar ibland - men det var läääänge sedan sist.) Jag bjöd på äpplen och liiite havre i krubban, men han hade nästan inte ro att äta... For runt i boxen, lyssnade efter ljud utifrån, tittade efter de andra hästarna genom fönstret... Jag stod utanför boxen och pratade med honom och när jag försiktigt petade upp boxdörren kastade han sig undan - som om jag hade försökt attackera honom! Insåg att han aldrig skulle sluta svettas på det här viset, han blev snarare MER svettig av att stå inne. Så jag tog på ett fleecefodrat regntäcke och lät honom gå ut till de andra i hagen istället. Direkt han kom ut genom stalldörren och såg sig flock var han lugn som en filbunke igen!
Det var verkligen härligt att komma ut i skogen en sväng, trots all värk. En sådan här dag skulle jag ha egen nyckel till CityRehab så att jag kunde åka till bassängen! Men det får bli ett varmt bad här hemma istället.

Inga kommentarer: