måndag 4 januari 2010

Atli-kurs utan Atli (och föresten utan kurs också...!)

Fast jag tränade ju övningar från senaste Atlikursen i alla fall! :-)

Det var -18 grader när jag kom till stallet efter jobbet i eftermiddag. Hade bestämt mig för att rida på ridbanan och repetera övningar från senaste Atlikursen. Det var visserligen ca 5 cm snö på banan - men under var ju underlaget fast och jämnt. Ångrade mig dock lite när jag skrittade igång, för det blåste en isande vind! Hade varit smartare att rida i skogen en sådan här dag, där man förhoppningsvis fick lä! "Vinden hetsade minusgraderna att anfalla!" är ju ett MKT målande citat jag många gånger lånat av författaren Arne Dahl!

Efter igångskrittningen travade vi på böjda spår - och snart hade vi fått upp värmen både jag och Feykir. Nästa övning var samlad skritt "ett steg i taget". Stackars Feykir har ju verkligen drillats i sluta de senaste veckorna - så nu försökte han febrilt att gå i sluta så att matte skulle bli nöjd...!!!

När jag tillslut lyckats samla honom tillräckligt i skritten smööööög vi iväg i låååångsam tölt. Det svåra är, som Linda och jag diskuterat flera gånger, att när man väl hittat "dragläget" i samlade skritten så måste man succesivt "flytta fram" det där dragläget så att tempot blir aaaaningen högre, fast med bibehållen samling. SVÅRT!!! Red övergångar mellan samlad skritt och lååångsam tölt och Feykir pustade och stånkade så pass att jag faktiskt tror att vi lyckades bitvis i alla fall!

Tog en skrittpaus med slutor i skritt och sedan avslutade vi med trav i lång, låg form med MASSOR av drivning för att han inte bara skulle hamna på bogarna.

Efter 40 minuter återvände jag till stallet och var riktigt nöjd med dagens ridpass! Så snart vi höjde tempot gick det bra att hålla värmen dessutom!

Inga kommentarer: