måndag 7 december 2009

Rosfors Herrgård


Det är så här det ska se ut i Norrbotten i december!!! Kolla hit nu SMHI så att ni kan börja styra upp vädret lite bättre! Annars måste vi snart kräva Kallaxmetrologerna tillbaka i P4 Norrbotten! ;-)

I fredags kväll hade vi julfest med jobbet på det underbara stället Rosfors Herrgård! Då var det fortfarande minusgrader ute så det var faktiskt precis lika vackert som på bilden! Inomhus är herrgården lika vacker - och julbordet var helt outstanding! Inte det mest omfattande julbord jag varit med om, inte alls. MEN när t o m prinskorven är hemlagad säger jag bara: RESPEKT!

Jag var ju rejält förkyld redan då, men tack vare att jag slutade jobbet till lunch hann jag sova en stund på eftermiddagen så jag orkade ändå vara med. Den yngsta deltagaren på julfesten är bara ett halvår gammal och när hon vid 21.30 talade om för sin mamma att det var dags att åka hem så fick jag lift med dem in till Luleå. Det passade snörvliga Anna perfekt!

I kväll skulle jag egentligen också ätit julbord, med ett gäng tjejkompisar, på Kaptensgården här i Kyrkbyn. Men när jag snörvlat mig igenom arbetsdagen kände jag att det fanns två alternativ: antingen stå över bassängträningen eller stå över julbordet. För jag skulle inte orka båda. Det blev julbordet som fick stryka på foten - för bassängen betyder ju så oerhört mycket för min hälsa!

Jag har ett mycket lugnt träningsprogram i bassängen, men idag gjorde jag det t o m ännu lugnare och plockade bort den lilla konditionsdel som vi har lagt till för att jag ska hålla värmen. (Med ett tillräckligt lugnt program kan man börja frysa t o m i en varmvattenbassäng!) Det fick bli en låååång stund i bastun efteråt istället.

Feykir har m a o fått ytterligare en vilodag. Men jag håller tummarna stenhårt för att jag i alla fall ska orka med en kortare ridtur i morgon bitti. Synd att nästan all snö tinat bort - det hade varit perfekt med lite snö för honom att pulsa i - då hade han kunnat jobba bort överskottsenergin utan att jag behövde anstränga mig så mycket. Jag får tänka ut något annat smart sätt att lösa den ekvationen!

Inga kommentarer: