söndag 13 december 2009

Riktigt bra träning av tre gångarter



Så här vackert var det på himlen när jag kom hem från stallet i eftermiddag! Man skulle väl nästan kunna tro att det brinner?!

Innan dess hade jag fått uppleva en riktigt trevlig ridtur på en Feykir som var OERHÖRT mycket trevligare än igår - men nu hade han ju inte en massa överskottsenergi i systemet... Eller som en kompis sa: "Han hade inte hunnit gå flera dagar i hagen och oavbrutet fantiserat om otäcka älgar och bäckodjur!"


Eftersom vi fokuserade på tölten igår var planen att ägna oss åt övriga gångarter idag - och så blev det också. Red skogsvägen bakom bommen och hade tänkt börja med att varva trav och galopp i korta intervaller. Men i traven överraskade Feykir genom att inte alls försöka rusa utan jag kunde rida honom fram mot bettet i en lång, låg form som Atli skulle ha gillat! Annars brukar vi ju bara fixa det i slutet av ridturen, när han är rejält trött. Bestämde mig snabbt för att passa på att jobba honom i trav ordentligt och strunta i galoppintervallerna. Dem kan vi ta en annan gång! Alltså travade vi på detta trevliga sätt ända till vändplanen.




Ville inte vända tillbaka genast, utan skrittade istället ut längs kalhygget. Marken var så pass frusen att det bar bra även på de partier där det är sankmark - och underlaget är så ojämt att Feykir både fick lyfta ordentligt på "fötterna" och dessutom hela tiden korta och länga steget. BÅDE massor av muskelträning och lösgörande m a o! Skrittade på nästan 10 minuter innan vi vände tillbaka. Feykir verkade tycka det var riktigt roligt - han skrittade på genom terrängen så jag nästan trodde att det var Reykur jag satt på!




När vi kom tillbaka ner på skogsvägen igen var det dags att ägna oss åt slutor i skritt. Har ju bestämt att vi ska jobba med dem VARJE gång vi rider ut, för att förhoppningsvis kompensera för att jag kommer att använda halvstången när vi tölttränar. Vill ju gärna ha en häst som BÅDE är mjuk i sidorna och sitter på rumpan i tölten!

Inga kommentarer: