tisdag 1 december 2009

AJ, aj, aj - ont!

...har jag idag. :-( Och jag tänker skylla på vädret - det är ju alltid skönt att ha något att skylla på! Vi svenskar är ju väldigt väderfixerade - pratar väder, ser väderprognoser, hoppas på sol o s v. De gånger jag varit på Island har jag lärt mig att i det landet är det inte lönt att fundera så mycket på morgonen över vilket väder det är - för det kommer ändå att hinna vara alla andra väder innan dagen är slut!

Och igår skulle man kunna säga att vi hade ganska isländskt väder här i Luleå! På morgonen var det -7 grader och alldeles rimfrostigt ute. Jättefint! Men redan till lunch ösregnade det istället och den kalla marken gjorde att det blev JÄTTEHALKIGT! När det sedan var dags att åka hem från jobbet hade regnandet övergått i snö. Och idag är marken vit! I alla fall här i Gammelstad.

Jag brukar skoja om att vi har "inlandsklimat" - vi bor ju faktiskt en hel mil från havet. Och både vår och höst märker man en stor skillnad när man åker den där milen in till Luleå - d v s ut mot havet. Så det är ju inte alls säkert att det ligger snö inne i stan. Men här är det alltså jättefint!

Det hade förståss varit helt underbart att rida ut i det vita vinterlandskapet idag! Men tyvärr har jag alldeles för ont överallt... Så det blev en lugn morgon hemma istället. Lite oroväckande dock att jag känner mig så risig redan nu - i eftermiddag ska jag nämligen vaccinera mig mot "nya influensan" och det är ju inte ovanligt att man blir lite hängig av vaccinet.

Dålig timing blev det på så vis - för i morgon är terminens sista ridlektion och den vill jag ju helst inte missa! När jag pratade med Eva igår kollade jag om hon var ledig och skulle kunna ha "jour" - d v s hoppa in och rida lektionen istället för mig ifall det behövs. Men hon skulle skjutsa Emelie till hennes ridlektion på Luleå Ridklubb. Nåja, om spruträdda Anna bara överlever vaccineringen så kan hon förhoppningsvis rida också!

Inga kommentarer: