lördag 28 november 2009

Ååååååh - tölt!!!

I natt har jag sovit så GOTT! Vaknade först vid nio - vilket innebar att jag sov hela fem timmar längre än i går morse...! Förutsättningarna för dagens ridtur var alltså väldigt mycket bättre! Dessutom sken SOLEN!!! Det är man ju verkligen inte bortskämd med just nu... som en kund sa här i veckan: "Det blir nästan mörkare när man drar upp rullgardinen på morgonen!"

Kom fram till att gårdagens korta (men härliga) töltupplevelse knappt räknades - så jag fick även idag tränsa med halvstången. Red bort mot Alviksträsk och tog vänster vid sjön. Passade på att rida i högre tempo i tölten och försökte tänka på alla instruktioner jag fick av Sylvia när vi red ut tillsammans i tisdags morse: Sitt på rumpan, peta till med pisken, sitt emot och gör en förhållning, stooor eftergift och flytta sedan lite med vikten för att behålla honom mjuk. Tack vare halvstången orkade jag verkligen "sitta emot" och fånga upp energin - och då blir ju tölten så oerhört mycket bättre!

När vi vände hemåt red jag bakdelsvändningar för att få bättre koll på högerbogen. Sedan tränade vi samlad skritt till dess Feykir pustade och stånkade ordentligt. Då vet jag att han verkligen samlar sig ordentligt! Sedan fortsatte vi träna på tölt i ett högre tempo. I början gick det riktigt bra - tack vare att det var hemväg tog han ju självmant i mer med bakbenen. Men sedan började han bli trött och då märkte jag hur han ville börja fuska bak och "sjunka" fram.

Avslutade med att låta honom sträcka ut i en trav som kändes riktigt, riktigt bra! SEDAN kom dagens STORA PRESTATION: lyckades få Feykir att skritta lång och låg över den farliga bäcken - trots att den senaste tidens regnande resulterat i att den porlade som under värsta vårfloden! Här snackar vi verkligen om en modig häst!!!

Kände mig alldeles "hög" efter dagens ridning. En rejäl dos bra tölt - och dessutom "ljusterapi" från solen samtidigt. Kan det bli bättre?!

Inga kommentarer: