onsdag 14 oktober 2009

Veckans andra ridlektion!

Endel behöver ju stödundervisning! ;-) Red min ordinarie ridlektion idag - där vi gjorde samma övningar som på lektionen i måndags. Den stora nyheten var istället att Madde, som rider i vår grupp, skaffat foderhäst! Sedan i söndags har hon fina Drifa från Vindäng på foder!





Här är Drifa och Jennie Lindberg på Vindurs tävling i våras! Madde, som tidigare haft egen häst i många år, verkade mycket glad över att vara "nästan hästägare" igen - och en så FIN häst dessutom!

För att återgå till lektionen så märktes det att Feykir och jag gjorde övningarna för andra gången - för det gick lättare idag! Dessutom kändes han mycket mjukare när han inte hade en veckas ledighet i kroppen. Fast detta fick ju bara Sylvia att höja kraven på oss... Men det ger ju effekt! I skritten kändes han så mjuk och fin, men när vi började tölta styvade han sig mer och gick emot bettet. Fast när jag tillslut - efter många uppmaningar från Sylvia - började ställa MKT större krav på både energi och eftergift så "lossnade" plötsligt hela hästen och fick en helt annan tölt!

Än en gång fick jag höra att jag rider "alldeles för snyggt och prydligt och småmesigt - Feykir behöver STÖRRE krav!" Och det var ju alldeles uppenbart att det stämde!

Jag rider alltid Feykir på vanliga tredelade bettet på lektionerna och det börjar faktiskt gå riktigt bra! Han vräker sig inte alls "i handen" på samma sätt som han gjort tidigare. Tänkte på det redan i måndags och idag kände jag det ännu mer. Jättekul! Min förhoppning är ju att jag ska klara att rida honom på vanligt tredelat alltid - trots att han är så mycket starkare än jag. Eller i alla fall att jag bara ska behöva ha halvstången ibland för att "montera tillbaka bromsen". Och den här veckans upplevelser gör mig hoppfull på det området!

Inga kommentarer: