söndag 25 oktober 2009

Kort och intensiv ridtur

Den senaste veckan har lilla grusvägen till Mariebäck varit helt täckt av is och snö - perfekt töltunderlag m a o! Det senaste dygnet har det dock varit plusgrader och dessutom duggregnat på isen - så uttrycket "snorhalt" innebar ingen överdrift när jag körde till stallet idag. Jag fick faktiskt sladd några gånger trots att jag bara körde 40! Bestämde därför att jag INTE skulle rida längs bilvägen idag. Även om Feykir skulle få bra grepp med broddarna i den porösa isen så kunde vi ju komma i vägen ifall någon mötande bil skulle få sladd.

Idag blev det en kort men intensiv ridtur på skogsvägen ovanför stallet - eller "bakom bommen" som Mariebäckarna brukar säga. Sidförde ut från gården - med MYCKET tvärning - så Feykir fick verkligen stretcha ordentligt. Nu är mitt huvudfokus att få tillbaka Feykirs mjukhet i sidorna, så när vi började tölta böjde jag honom ordentligt höger-vänster. Varvade sedan höger och vänster galopp medan jag fortsatte att ställa höger-vänster. Vid vändplanen skrittade vi på volt en stund och flyttade ut bakdelen samt gjorde bakdelsvändningar.

På hemvägen varvades samlad skritt med tölt i låååångsamt tempo. Avslutade med att låta honom sträcka ut i trav. Allt detta hann vi på 35 minuter - det kan man väl ändå kalla kort och intensivt?!

Inga kommentarer: