torsdag 29 oktober 2009

I väntan på Godot - nej, på hovslagaren menar jag!

Kan det finnas någon yrkesgrupp som har mer fullt upp så här års än hovslagare? Jag är MYCKET tacksam att Feykir råkade vara skodd med skor som hade broddhål i trakterna. Och att jag sedan lyckades skruva i broddar i dessa hål - trots att Feykir slitit på dem i sju veckor! Men under lektionen i onsdags blev det tydligt att vi behöver riktiga vinterskor - med broddar även i tårna. I alla fall om vi ska galoppera på ridbanan! Så nu har jag sms:at vår "hovis" och håller tummarna för att han kan klämma in Feykir i sitt schema inom en överskådlig framtid. Han skor många hästar i Mariebäck - både alla Sylvias och de flesta inhyrda - så han är på plats ofta. Kanske har han en lucka vid något sådant tillfälle?

Förr om åren har det inte varit så bråttom - det brukar oftast ha gått ganska bra att anpassa ridningen efter underlaget till dess vinterskorna var på plats. T o m på en sådan snubbel- och halkhäst som Feykir. Var det för halt på vägen och på ridbanan kunde jag ju alltid rida i skogen t ex. Eller allra längst ut i dikeskanten längs vägen. Men nu rider jag ju lektion varje onsdag - och inte vill jag avstå veckans höjdpunkt för att det är halt! Och Feykir är som sagt en snubbel- och halkhäst. Då jämför jag i o f s med hans motsats: Reykur. Som knappt halkat eller snubblat i sitt liv. Han är helt otrolig på att hela tiden anpassa sig efter underlaget! Fast galopp på ridbana var aldrig hans bästa gren, så ska jämförelsen vara helt rättvis hade det nog varit ganska "jämnt skägg" just i onsdags.

Feykir har vilodag idag - men det beror inte på någon halka utan på att matte tränat i bassängen på Cityrehab. Idag kom jag på ett sätt att stretcha min MKT stela bröstrygg på ett extra effektivt sätt. Ja, det var egentligen ingen nyhet, plötsligt kom jag bara ihåg hur jag brukat göra tidigare. Det är en lite svår avvägning ibland - att stretcha så mycket som möjligt för att få tillbaka så mycket som möjligt av rörligheten. Men inte riktigt så mycket att jag överanstränger muskelfästena och får ont av det istället. Med just den här stretchövningen är det mindre risk att det blir för mycket, trots att den är mkt effektiv. Så man kan ju tycka att det var korkat att glömma just den... Men har man, som jag, "varit dement så länge man kan minnas" så är det inte så lätt... ;-)

Inga kommentarer: