fredag 23 oktober 2009

Tölt med tredelade bettet

Den senaste tiden har det fungerat så bra att rida med vanliga tredelade bettet på lektionerna så nu tyckte jag det var dags att använda det även när vi skulle rida ut och träna tölt.

Red mot Avan och mjukade upp Feykir genom att böja hans hals omväxlande höger-vänster med ledande tygeltag och stooora eftergifter medan vi töltade rakt fram. Svängde in i skogen och red några vändor i vår galoppbacke också. När vi vände ner igen tränade vi på att gå saaaaaakta - för att han skulle vara tvungen att jobba med bakdelen även här.

Fortsatte sedan en bit till mot Avan och varvade samlad skritt med långsam tölt. Fick SMS av Sylvia igår att Atli kanske kommer en gång i november också - så det gäller att ligga i med "läxan"!

Både i tölten och den avslutande traven konstaterade jag att det INTE är lätt att hålla högerbogen på plats. Så här efteråt tänker jag att jag borde ha testat att ha pisken i högerhanden och lägga den mot bogen... Det får jag testa i morgon! I övrigt funkade det MKT bra att rida med tredelade bettet!

När vi kom tillbaka blev jag riktigt populär - för då gav jag alla hästarna lunch!

Inga kommentarer: