tisdag 15 september 2009

Oh, what a beautiful morning!


...med 15 grader i skuggan, vindstilla och strålande höstsol som fick trädens löv att nästan glöda kändes det inte särskilt långsökt att börja nynna den gamla Ace of Base-låten!


Feykir (alltså "guldhästen") och jag har haft en SÅ mysig morgon!!! När jag kom till stallet stod hästarna precis och städade upp det sista av frukosthö:et. Och det rogivande ljudet av deras tuggande var i princip de enda ljud som hördes. När Feykir och jag en stund senare skrittade iväg ut från gården kändes det som att jag var den enda människan i världen - och det var en riktigt behaglig känsla!


Hade bestämt att vi skulle ägna oss åt lösgörande "terrängskritt" idag för att vi skulle få mjuka upp oss ordentligt efter helgens tävlande - för i morgon är det ju ridlektion igen! Så snart vi kommit ut från gården lämnade jag därför vägen och red ut i blåbärsriset - och Feykir verkade mycket nöjd med detta! Han skrittade på så avslappnat, men ändå energiskt. Och när vi en stund senare gick upp på vägen igen för att passera på "bron" över bäcken så gjorde han det avslappnat och med halvlånga tyglar! Fast han inte hade med sig Lukka eller någon annan modig som kunde skydda honom mot Mariebäckus odjurus. Men tack vare att det varit så torr sommar är den väääldigt lite vatten i bäcken, så den var helt tyst. Det verkar vara det där porlandet som Feykir tycker är så otäckt. Han borde egentligen alltid få äta sitt kraftfoder till ljudet av porlande vatten alltså!


Svängde av mot Avan och återvände ut i terrängen. Först på vänster sida av vägen och sedan på höger, där vi hittade en väg som faktiskt tog oss i en cirkel tillbaka ner på bilvägen. Tänk så mycket trevligare det är när man får rida runt än när man måste vända och rida tillbaka samma väg som man kom! Hela tiden skrittade Feykir på - avslappnad men ändå framåt - och tack vare terrängen fick han "böja och bända" helt naturligt samt lyfta ordentligt på benen. Så det blev både rejält lösgörande och bra muskelträning på samma gång. 45 minuter skritt på älsklingshästen i uuuuuunderbart höstväder - kan det bli bättre??!!


I kväll hoppas jag återkomma med mer bilder från tävlingen! Men vi har bara en fungerande dator just nu - där internet dessutom bara fungerar ibland - och dessutom är Johan hemma i Luleå igen... Efter hans fyra veckor i Umeå är det ju förståss mkt trevligt att ha honom hemma! Men då blir det ju viss konkurrens om datorn...

Inga kommentarer: