torsdag 24 september 2009

Feykir så vältrimmad att kortare sadelgjord krävdes!


Ända sedan jag köpte min underbara Childeric-sadel har jag haft en 45 cm lång sadelgjord. (TACK än en gång Sigge! Jag ärvde pengarna till sadeln av pappas bror - och sänder honom en tacksamhetens tanke varje gång jag rider!!!) Det finns förståss speciella childeric-gjordar i läder, men jag valde att inte satsa på en sådan. Mina onda händer föredrar sådant som går att tvätta i maskin! Under sommaren har jag mer och mer insett att med så "deffad" Feykir som jag har nu så är ju 45 cm definitivt i längsta laget. Och när jag helklippte Feykir blev det ÄNNU tydligare - för att sadeln inte skulle snurra runt när jag satt upp fick jag dra åt gjorden till allra sista hålet!

M a o hög tid att skaffa en 35 cm-gjord! Av Sylvia fick jag tips om en bra gjord som hon har till Démanturs sadel så jag åkte till Häst & Fritid här i Luleå för att köpa en sådan. Dock fanns den bara hemma i 45 cm... När jag sa att jag behövde en kortare gjord började Annica bläddra i sin katalog och suckade att det är så svårt att få tag på så korta sadelgjordar - många märken har tydligen 45 cm som sin kortaste. Men nu visste ju jag redan att just denna fanns i 35 cm och snart kunde Annica också triumferande konstatera att hon kunde uppfylla mitt önskemål. Dagen innan Bodentävlingen hade hon fått hem den, vi invigde den på tävlingen och ingen har väl missat hur bra det gick?! Eftersom allt annat i utrustningen var oförändrat måste väl framgångarna bero på den nya gjorden?! ;- )

Vad ville jag då säga med detta inlägg? Jo, det var främst detta: Feykir är numera så vältrimmad att han kräver en så kort sadelgjord att det nästan inte går att få tag på!

Min vackre springare hade alltså inget som helst motiv att gömma något viktmåttband. Och det hade han inte gjort heller - det klarade matte så bra själv! Till Sivving och ev andra som undrat kan jag nu avslöja att mysteriet med det försvunna måttbandet är löst. Jag hade helt enkelt gjort som jag brukar: "lagt det på ett smart ställe" - och de där ställena är aldrig lika smarta när jag väl vill hitta mina saker...

Idag har föresten Feykir haft ledigt. Matte har varit i CityRehabs bassäng. Missade träningen i måndags, då jag hade feber, så det var en hel vecka sedan sist. Och det märktes! Det är verkligen SÅ tydligt att jag inte tränar i onödan!

Inga kommentarer: