fredag 11 september 2009

Feykir attackerar!

Vid 17-tiden sammanstrålade Fia och jag för att köra hästarna till Bodentravet inför helgens tävling. Note to self: det tar ganska precis 30 min att köra från Mariebäck till travet med transport. När vi kommit fram, checkat in, fått boxar tilldelade m m var det dags att provrida banan. Och då kunde vi glatt konstatera att så här fast har den aldrig varit tidigare!

Feykir kändes riktigt upplivad - antagligen var det en kombination av blåsten och alla hästarna - för han hade MYCKET mer energi än vanligt i tölten. (Kanske satt även gårdagens ridning i lite fortfarande.) Oj, vad jag försökte sitta på rumpan - men antagligen satt jag lite framåtlutad ändå... Sylvia stod vid banan och hon påpekade att jag inte fick rida honom så innåtställd i höger varv - "Det är tävling nu, krama loss och håll honom rak! Och håll koll på ytterbogen även i höger varv!" I vänster varv kändes han mjukare - och när jag ställde honom liiiiite utåt i kurvorna blev han riktigt lösgjord! Och jag hade inte mycket användning för pisken alls... fick faktiskt mest sitta och göra förhållningar för att han inte skulle dundra runt hur snabbt som helst!

Avslutningsvis red jag först lite trav och sedan lite galoppfattningar i höger varv. I traven kunde jag tillslut, tack vare riktigt mycket innerskänkel, få honom att lossna i innersidan. Då insåg jag att det är precis så jag måste göra i tölten också - inte ställa så mycket inåt, men använda MASSOR av innerskänkel! Galoppfattningarna gick hur bra som helst och när jag sedan galopperade ett varv kändes det riktigt bra - härliga "uppåt" språng! Hoppas det känns på samma sätt imorgon!

När vi ridit klart fyllde vi spån i hästarnas boxar och sedan var det dags att "bada" dem. De har så fantastiskt fina spolhallar på Bodentravet! Fyra stoooora spolspiltor i varje spolhall, rejäla duschmunstycken, bra tryck på vattnet och hur mycket varmvatten som helst! Både Fia och jag tyckte det kändes jättebra att få tvätta våra nyklippta hästar så grundligt - nu kunde de ju bli rena ända ner i hårbotten! Eller, som vi sa, blir de inte riktigt rena nu så blir de det aldrig! Jag är alltid så rädd att jag inte ska lyckas skölja ur allt schampo ur man och svansrot. Men här var det sådant tryck i vattenslangen att det inte var någon risk!

När de nybadade hästarna fick gå in i sina boxar var Feykir HUNGRIG! Och vad gör matte då - jo, hon kommer med hans hö i ett fånigt hönät! Att stå på box är nämligen det absolut tråkigaste Feykir vet! Två gånger i sitt liv har han bitit mig - och båda gångerna när han var helt superfrustrerad över att ha behövt stå i box en hel natt. Sist vi var på tävling i Boden gav jag honom en massa slykvistar att tugga på över natten - och det fanns inte en flisa kvar nästa morgon. Den här gången hade jag tagit med ett hönät till hans natthö - för att det skulle ta längre tid att äta. Feykir har aldrig fått hö i hönät förut - och han ATTACKERADE verkligen nätet. Ryckte och slet - och när jag kom in i boxen igen efter en stund kom hönätet precis flygande och träffade mig i pannan!

I morgon ska vi tävla. Det ska bli KUL!!! Vi trodde ju länge att vi skulle behöva ställa in p g a för få deltagare. Men nu blev vi 34 anmälda! Och av dessa är vi 24 som rider T8! Till nästa år får vi se till att ha två lätta töltklasser. Jag röstar för T8 och T7!

Inga kommentarer: