onsdag 5 augusti 2009

Tölt i värmen

När jag kom till stallet fick jag gå långpromenad - hittade Feykir lääängst bort i sommarhagen nere vid bilvägen. Under vår långa promenad tillbaka konstaterade jag man ju faktiskt kunde säga att igångskrittningen var fixad redan eftersom det tog 15 minuter att gå tillbaka till stallet.

När jag red iväg en stund senare satte jag därför genast igång med att aktivera honom genom att flytta undan för resp skänkel. Idag var han faktiskt riktigt duktig! Så snart vi kom ner på bilvägen blev det sedan tölt och även detta gick riktigt bra. Varvade mellan att sidföra och att rida tempoväxlingar för att aktivera hans bakdel.

Hade tänkt vända i korsningen vid sjön - det är ju så VARMT - men väl där kunde jag inte låta bli att fortsätta en bra bit till. Tölt kan man ju aldrig få för mycket av! Vände sedan hemåt i alla fall och fortsatte jobba med tölten på hemvägen också. Fast han fick några längre skrittpauser för att hämta andan.

Avslutningsvis travade vi och kunde böja ordentligt i högersidan utan att tappa vare sig takt eller form. Duktig! Sidförde lite i trav också och det gick riktigt bra!

Mötte Fia och Lukka precis när vi passerat över bäcken och var nästan hemma. "Var är insekterna?" undrade Fia. Det undrade jag med - för sedan vi kommit upp från hästhagen hade jag inte besvärats av ett enda flygfä. Var de än höll hus kunde de gärna få stanna där alltså! (Fast senare fick jag sms från Fia att hon tyvärr hittat insekterna igen... eller om det nu var de som hittat henne...)

Inga kommentarer: