torsdag 20 augusti 2009

Surströmmingspremiär!!!

Idag är det en stor dag med andra ord! Jag har redan tidigare bestämt att mitt LCHF-liv måste få ta en kort paus när det är dags att äta surströmming med nyupptagen mandelpotatis. Får väl försöka minimera skadan genom att hoppa över brödet och ta rejält med smör till.

Den här dagen varje år har en stor ICA-butik här i stan surströmmingsfest. De sätter upp ett stort tält på parkeringen och bjuder alla som vill på surströmming - under förutsättning att man betalar minst 20 kr till Barncancerfonden. Ett mkt trevligt initiativ tycker jag! Funderade länge på att åka förbi efter dagens träning i varmvattenbassängen - då passerar jag nämligen butiken i fråga. MEN jag vet ju inte hur kroppen skulle reagera om den plötsligt fick en massa potatis - och så här just innan Vindurtävlingen (=halva eller t o m hela vår höstsäsong) så vill jag inte ta några risker!

Det är ändå vanskligt för mig att anmäla mig till tävling så här års, när vädret kan vara mkt instabilt... Ett år blev jag t o m tvungen att ringa återbud dagen innan för jag hade sådan hemsk värk... INTE kul med värk men ÄNNU mer trist att missa en tävling p g a den. Vi har ju så oerhört få tillfällen att tävla!

Det är ju inte bara själva tävlingen i sig som är grejen. Det är ju också ett tillfälle att umgås med en massa trevliga "hästkompisar"! Många av dem träffar man inte så ofta annars. Nu när vi är ett stort gäng som bor på samma hotell i Skellefteå blir det ju extra stora möjligheter till trevlig gemenskap dessutom.

Vädret verkar i alla fall vara hyfsat på min sida... Idag regnar det i o f s, vilket antagligen är en anledning till att jag har ganska ont här och där... Men i morgon ska det vara sol och varmare. På lördag inte så varmt men soligt. På söndag ser det inte så kul ut... bara 12 grader och dessutom regn... (Allt enligt yr.no) Men då är det ju snart dags att åka hem så det ska jag väl överleva med varma kläder och Woodfieldrock att ta på när jag inte rider. Om jag nu rider - vi är ju inte i någon final ännu!

Att jag skriver att Vindurtävlingen KAN visa sig vara HELA vår hösttävlingssäsong beror på att det fortfarande är mkt få anmälda till Midurs tävling i Boden. Som annars skulle vara andra halvan av höstsäsongen. Så till alla er som läser detta (och bor inom 30 mils avstånd från Boden) vill jag säga: ANMÄL DIG TILL MIDURTÄVLINGEN - SNARAST!!! Det är ju så KUL att tävla!

Feykir har alltså ledigt idag för att ladda inför tävlingen. Själv måste jag snart skaka av mig "efter varmvattenbassäng och bastu-tröttheten" och packa mina pinaler. Ska nog börja med att plocka upp tränset ur tråget med paraffinolja så att det verkligen hinner rinna av till i morgon. Det är ju inte meningen att Feykir ska bli alldeles flottig på huvudet! Men om det regnar kanske det i o f s inte är så dumt... då rinner bara vattnet av honom... Skulle jag marinera hela hästen i olja?! ;-)

Inga kommentarer: