torsdag 6 augusti 2009

Så DUKTIGA vi varit idag!!!

Fortsatt underbart sommarväder - när jag åkte från jobbet på eftermiddagen var det 24 grader i skuggan och en tryckande värme som kanske tyder på åska till kvällen? Och vad gjorde jag då? Jo, jag bestämde mig för att träna på ridbanan!

Idag var hästarna uppe vid stallet när jag kom - för Anna M var ute med en tur. Oj, så smidigt det var att hämta in hästen på 5 minuter istället för 25 minuter!

På ridbanan började jag med att skritta igång utan stigbyglar - för att stretcha ut mina benmuskler samtidigt. Kom ihåg att hålla igång Feykir i skritten också - annars går han lätt och såsar på... När vi sedan värmde upp i trav på böjda spår var han riktigt duktig på att hålla traven även i svängarna. När även formen började kännas stabil var jag nöjd och lät honom få skrittpaus.

Sedan var det dags för det riktiga jobbet: jobba med skritt på volt och flytta ut bakdelen, för att sedan göra samma sak i tölt. Tack vare några stora träd var det lite skugga i hörnet vid grinden så jag försökte hålla oss där för att det skulle vara liiiite mindre varmt i alla fall!

Började med skritt i höger varv och mycket böjning i halsen. Flytta ut rumpan så länge han stretade i munnen och "vara snäll" när han trampade under med inner bak och lättade i handen. När han höll volten utan att streta bytte vi varv. Feykir tycker ju det är JOBBIGT att korsa med vänster bak - men idag gick det ändå på något sätt lättare i vänstervarvet! Eftergiften kom ganska snart och jag kunde börja fylla på med energi bakifrån som förberedelse för tölt.

När jag sedan gjorde övergången till tölt blev jag mkt glatt överraskad - i vänstervarvet brukar han försöka springa ifrån arbetet men nu "tuffade han på" i riktigt lååååångsam tölt på volten med bibehållen eftergift! Och det kändes hur lätt som helst att sitta rätt och inverka på honom i tölten!

Avbröt ganska snart och återgick till höger varv där jag fick jobba endel med att hitta samma "dragläge" där jag kunde fylla på med energi bakifrån med bibehållen eftergift. Riktigt lika bra blev det aldrig - och när jag ändå gjorde övergång till tölt så gjorde han några försök att rusa iväg. Har han glömt skillnaden på höger och vänster? ;- ) När jag fick ordning på tempot blev det dock lite bättre.

Saktade av till skritt och började om med vänster varv. Ganska snart kunde jag göra övergång till lååångsam, trevlig tölt! Vände sedan genom volten och fortsatte tölta i höger varv - för att "få med mig" känslan till högervarvet. Och nu gick det bättre även där! När han töltade långsamt på volten i avslappnad låg form var jag nöjd och gav honom skrittpaus. I den här värmen kändes det extra rätt att satsa på kvalitet istället för kvantitet!

Han fick sedan jobba ett par varv i samlad trav för att sedan sträcka ut mer i traven innan jag skrittade av på böjda spår. Även traven kändes riktigt trevlig idag!

När vi kom tillbaka till stallet var Fia där. "Så DUKTIGA ni är som tränar på banan i den här värmen!" sa hon. Det var ju VÄLDIGT lyckat att någon såg oss! :- )

För er som saknar bilder får jag skylla på att mobilen och datorn vägrar prata med varandra... i vanliga fall har de en mkt bra kommunikation m h a bluetooth - men nu verkar något ha skurit sig mellan dem... Och den minneskortläsare jag kan ansluta till datorn är spårlöst försvunnen... Hoppas mobilen och datorn blir vänner igen snart! (Annars får jag fota mer med kompaktkameran igen - så lätt ger jag mig inte. Men idag hade jag bara bilder från mobilen.)

Inga kommentarer: