fredag 21 augusti 2009

Punktering och låååååånga långsidor!!!

Här kommer en rapport från tävlingshotellet! Resan hit började lite dramatiskt - när Fia och jag skulle koppla transporten kom Sylvias man utspringande "Det är punka på framdäcket!!!" Och tyvärr hade han rätt... Däcket var helt platt... På vägen till Mariebäck hade vi konstaterat att de än en gång lagt nytt grus på vägen - som vanligt stoooora vassa stenar... Fia har varit extremt otursförföljd - hon har fått många punkteringar på vägen till och från stallet. Och nu var det alltså dags igen... Som tur var hade hennes bil i alla fall ett riktigt reservdäck - inte ett sådant där som man bara får köra kortare sträckor i låg hastighet på. Men det innebar ju att vi nu skulle vara utan reservdäck ifall något hände igen... Vi bestämde att åka in på första bensinmack och köpa ett reservdäck på burk för att gardera oss. Vi var ju nämligen tvungna att köra på det vassa gruset igen om vi skulle kunna lämna Mariebäck. Innan vi var ute på E4 hade vi stannat tre gånger och kontrollerat att alla däck verkade hela - och de var de som tur var!

Framme i Ragvaldsträsk provred vi banan. Feykir hade stooora fokusproblem... Det fanns ju nämligen ett föl i en hage vid banan - och han ÄÄÄÄÄLSKAR föl! Han hade definitivt kunnat stå hela kvällen utanför hagen för att gnägga och titta på fölet! Men matte tyckte ju att vi skulle rida...

Efter lite uppvärmning testade jag att rida tempoväxlingar. Vi har ju bara tränat seriöst på detta den senaste veckan - och då har vi bara ridit halva långsidor, på ridbana. För Sylvia har inte tyckt att vi varit mogna för mer. Men nu skulle vi plötsligt fixa en hel långsida på ovalbana - vilket kändes oändligt långt! Samt med ett föl vid banan, som resulterade i utåtställd häst när jag ville ha honom inåtställd...

Red igenom fyrgångsprogrammet istället och det kändes MKT bättre! Styrkt av detta testade jag lite tempoväxlingar igen och nu gick det ändå bättre. Fixade nedtagningarna riktigt bra idag - lyckades bromsa med hela kroppen. Men i ökningarna ramlade jag lätt lite framåt... När jag fick ordning på sitsen lyckades vi ändå prestera någon långsida som kändes OK. Men det är som Sylvia säger, jag måste rida RIKTIGT kort tempo på kortsidorna för att det ska bli någon skillnad! Efter den bästa långsidan hittills borde jag ha slutat, men testade en till och då fick Feykir syn på fölet igen så det blev helt enkelt totalfel... Alltså måste vi ta en långsida till och den blev hyfsad - men inte lika bra som den förrförra... Synd att jag inte slutade i tid!

Vi byggde hage åt hästarna och gav dem kraftfoder innan vi fick hoppa in i bilen och skynda till hotellet för att hinna i tid till middagen. I bilen hann jag snabbläsa programmet och kunde konstatera att vi i tölten (T5) är så få att alla kommer att få rida final. Bara man inte blir diskad. I fyrgången var det fler ekipage så där blir det inte final för alla - men för min del var det bra att det inte var tvärt om för vi har betydligt större chanser i fyrgången.

I tölten kommer vi föresten att tävla mot Fia & Lukka, Thomas & Nasi samt Anna & Baltasar - en hel hop Miduriter alltså!

Nu är vi ångbastade och ska snart gå och sova. Veterinärbesiktningen är redan 07.30 och vi har ju en bit att åka så det blir att stiga upp tidigt. Som vanligt har vi behövt be dem tidigarelägga hotellfrukosten.

Inga kommentarer: