fredag 7 augusti 2009

Norrbottensodlade jordgubbar!


Kyrkbyjordgubbar...!!!




Kyrkbyjordgubbar med Totalyoghurt och Earl Grey-te. Godare än så här blir det helt enkelt inte!


Ni som inte kan få tag på norrbottensodlade får väl hålla till godo med jordgubbar från Västerbotten. Och kan ni inte få tag på sådana heller... ja, då är ni bara att beklaga... Fast till den grekisktillverkade Totalyoghurten finns faktiskt ett helt OK lokalproducerat alternativ: blanda lika delar svensktillverkad grekisk yoghurt med creme fraiche. För oss LCHF:are är det dessutom mkt bättre - fetthalten blir ungefär dubbelt så hög. Vilket innebär att det behövs mycket mindre för att bli mätt - och därmed begränsar man intaget av kolhydrater (det är nämligen endel kolhydrater även i mjölkprodukter.)


Det blev ingen ridning idag. När jag kom hem från jobbet var det 28 grader i skuggan! Det blev bikini och ljudbok samt div trädgårdspyssel (fast mest solstol). Och när temperaturen tillslut började vara "ridmässig" så hade klockan hunnit bli för mycket, för det fanns en del som behövde fixas inför morgondagen. Då får vi nämligen besök av goda vänner från "umeåtiden". De bor numera i Skellefteå och Johan brukar sova över hos dem när han kommer och fotar mig på Vindurtävlingarna. Men de har faktiskt aldrig hälsat på oss i Luleå - så det är hög tid m a o!

Om vi inte kommer med båten ut till badet i Klubbviken i morgon (har hört rykten om att det flera gånger under den senaste veckan varit uppemot 200 pers inte kommit med...) utan vi måste tillbringa dagen på fastlandet så kanske det (förutom badstrand) blir en sväng till Feykir för att klappa i alla fall. Kompisarna har nämligen en mkt hästintresserad dotter.


När Johan och jag åt en sen middag på altanen i kväll kom en tjej och började träna dressyr med sin häst nere på ängen. Jag blev tillslut tvungen att gå in - började längta alldeles för mycket efter Feykir när jag såg dem! Jag ville ju också rida! Men jag får helt enkelt försöka behärska mig till på söndag - då Fia och jag tänker åka till Tranmyrovalen i Ersnäs och träna på förmiddagen. (Förhoppningsvis hinner det inte bli så våldsamt varmt innan vi är där...) Måste komma ihåg att ringa Thomas och Linda för att säga att vi tänker komma. Fast de är ju trogna bloggläsare så de kanske hinner läsa här först!

Inga kommentarer: