lördag 8 augusti 2009

Sol, bad och islandshästar!

Idag fick vi besök av gamla vänner från Umeå-tiden. Sussie är syster till min äldsta brors fru och hennes man Ulf har pluggat på läkarlinjen med Johan. Så vi är "nästan släkt"! ;-) Vi hade planerat att ta med dem ut till Klubbvikens havsbad på Sandön och stod i den låååånga kön vid turbåten. Men strax innan det var vår tur så meddelade man att båten var full... Istället åkte vi till en av Luleås många badstränder på fastlandet - Niporna vid Karlsvik.




Det är en väldigt speciell plats - branta sandsluttningar ner mot älven. Ett mycket populärt utflyktsmål både sommar och vinter! Där tillbringade vi många soliga timmar denna varma dag - de flesta av oss badade också.







En fördel med att vi inte rymdes på turbåten var att vi hade tid att åka till Mariebäck och hälsa på Feykir & Co också! Både Sussie och Ulf red på (vanlig) ridskola i Umeå och vid ett tillfälle fick vi med oss dem till Hemavanfjällen där vi red en tvådagarstur på islandshästar. Och i o m det hade rasen "sålt in sig" hos dem. Båda deras döttrar har ridit på (vanlig) ridskola i Skellefteå, den äldre har slutat med den yngre rider fortfarande och var MYCKET drivande i att vi skulle åka till hästarna.


Här är det Krummi som jobbar hårt med att marknadsföra sin ras - och efter mindre än tio minuter i vallackhagen sa Sara: "Mamma, om hästarna på ridskolan hemma varit så här hade jag fortsatt rida!" Och det var ju ett MKT gott betyg tycker jag!

Inga kommentarer: