måndag 17 augusti 2009

Feykir besvärande ren



Efter "bad" i spolspiltan i lördags var Feykir besvärande ren...









...men som tur var kunde det lätt åtgärdas!







...så där ja´!


Och besvärande ren var kanske vad matte blev idag? I alla fall tränade hon i bassängen efter jobbet och streeeetchade. Som vanligt var det INTE i onödan - när hon gick från bassängen kändes stegen en halvmeter längre än när hon gick dit!


Har pratat med Eva i telefon i kväll och det visade sig att hon inte läst mitt blogginlägg från igår ännu! :-O Så jag fick informera henne muntligt om att jag önskar mig tränsputsning inför Midurtävlingen när jag fyller år. Hon erbjöd sig genast att putsa tränset inför helgens tävling OCH inför Midurtävlingen! Så i morgon ska det följa med hem när jag ridit lektion på morgonen.


Fick föresten min favoritfaktura i dag - nämligen den avseende höstens ridlektioner! Ridskolan startar redan nästa vecka - så fr o m då kan jag se fram emot att få rida lektion i 14 veckor framöver! Det är verkligen suveränt att kunna rida lektion på egen häst så regelbundet - och utan att behöva transportera hästen en enda meter! Annars skulle jag aldrig få ihop det efter jobbet... och jag skulle nog inte orka heller.


Läste i Ridsport Special tidigare om hästhållningen i Danmark. Trots att det är så nära Sverige ser hästhållningen väldigt annorlunda ut. Nästan ingen har t ex eget stall utan privathästarna är uppstallade på stora anläggningar i anslutning till ridskolor. På anläggningen finns utbildad beridare och i stallhyran ingår oftast att man rider lektion en eller flera gånger/vecka. Dessutom kan man avtala om att hästen tränas av beridaren. Vill man ha hästen riden en eller flera gånger/vecka kan man även anlita någon av beridarens elever för detta. Istället för att ha en duktig medryttare alltså. En konsekvens av systemet är att väldigt få har egen hästtransport. Man behöver ju aldrig transportera hästen till träning och ska man på tävling ordnas oftast gemensam hästbuss från anläggningen.


Jag tycker det var intressant att höra hur det fungerar i Danmark. Och kunde inte låta bli att dra vissa paralleller med Mariebäck. Vi är ju ett gäng som har våra privathästar uppstallade på anläggningen - och vi bildar nästan en helt egen grupp på ridskolan. Dessutom kan vi ta hjälp av Sylvia, antingen för privatlektioner eller att hon tränar hästen. Och i sommar har vi även haft "beridareleven" Anna M. Den stora skillnaden är väl egentligen att man kan förstå vad vi säger - det är ju inte så enkelt när det gäller folket i Danmark! ;- )

Inga kommentarer: