tisdag 28 juli 2009

Tävlingsfunderingar


Här kommer en "arkivbild" från min och Feykirs första tävling tillsammans - i Boden november 2006. Tänk - då var "lill-Feykir" bara 6 år!


Snart drar den igång - vår "andra tävlingssäsong" för i år. D v s Vindurs tävling söder om Skellefteå 22-23 augusti samt Midurs tävling i Boden 12-13/9. Man kan väl säga att startskottet för planeringen gick idag - när jag ringde vårt "tävlingshotell" i Skellefteå och bokade ett rum till mig och Fia. Killen jag pratade med när jag ringde berättade att de byggt ut sin relaxavdelning ÄNNU mer, med ytterligare bastu, spabehandlingar m m - de satsar verkligen på oss där på hotell Aurum! ;- )


Har inte riktigt bestämt vilka grenar jag ska rida... Förr eller senare måste jag ju komma mig upp i öppen klass igen, men med tanke på hur "tungridet" det var på Vindurtävlingen i början av sommaren så tänkte jag nog ändå vänta lite till. Det vore ju trevligt att få ha en riktigt bra känsla från tävling i ryggen innan vi höjer ribban så mycket.


Utifrån detta är valet av grenar på Midurtävlingen givet: T8 och V5. På Vindurtävlingen hade jag tänkt rida T7 istället för T8 - för att testa på tempoväxlingarna. Men nu ser jag i deras proposition att de inte har T7 (som i våras) utan T5 istället. Där ska man rida arbetstempo tölt - så det är ju väldigt tveksamt om det verkligen ska kallas en lätt klass...!!! (Som en domare kommenterade här om året: ska du hitta ekipage som verkligen klarar ett korrekt arbetstempo så räcker det inte bara med att gå upp i öppen klass (C-klass)... det är inte självklart att alla i B-klass riktigt fixar det!) Jag gillar inte upplägget i T5 - men skulle ändå vilja rida tempoväxlingarna så det är ju VÄLDIGT synd att de plockat bort T7:an den här gången... Nåja, sista anmälningsdagen är inte riktigt ännu, så jag kan vela ett tag till!

Inga kommentarer: