fredag 3 juli 2009

Feykir - nu bara 345 kg!!!

Idag kom jag ihåg att mäta Feykir med viktmåttbandet sedan jag ridit - och kunde glatt konstatera att jag inte inbillat mig utan han hade verkligen blivit smalare medan vi varit bortresta. Sist jag mätte honom visade måttbandet 360 kg - han hade stått stilla där ett tag - och nu visade det alltså bara 345 kg!!! Han har verkligen fått jobba när Anna M tränat honom!





Borde förståss visa en bild på min smala, snygga, vältränade häst - men ni får faktiskt hålla till godo med Igor istället. Och på ryggen har han - förutom Anna M - en av Midurs ungdomsryttare: Sylvias lilla Olivia. Att äpplet inte faller långt ifrån päronträdet är ju lätt att se!


Men innan jag tog den här bilden hade jag också fått rida. Det kändes verkligen som att det var JÄTTELÄNGE sedan sist - fast det bara handlat om åtta dagar...!!! Jag red ut med Anna M och hon passade på att berätta hur hon jobbat med Feykir och ge mig tips. Jättebra! Vi red massor av tölt - bl a på volt. Bytte varv ganska ofta och Anna gav mig tipset att driva riktigt mycket i vändningen för att han inte skulle välta inåt utan ta med sig inner bak och verkligen vända istället. Jag varvade mellan att ställa honom inåt och utåt på volten - det är ett bra sätt att få honom mellan hjälperna! Sedan testade vi att höja tempot i tölten. Det gick riktigt bra! Det gäller bara att komma ihåg att fortsätta rida - att inte ramla framåt och fortsätta ställa lite höger-vänster för att han inte ska styva sig. Samt DRIVA förståss! Anna hade använt ett litet ljud för att tala om för honom att han skulle öka - och han hade redan lärt sig vad det betydde!


Allra häftigaste var nog på hemvägen när Anna sa åt mig att först göra en tydlig halvhalt och sedan ge eftergift och driva fram - då kände jag verkligen hur Feykir tog i ända från bakbenen i ökningen! Red bara en kortare sträcka i högre tempo, sedan ny tydlig förhållning innan jag drev fram igen. Det gäller verkligen att hela tiden aktivera Feykir - det får inte bli statisk ridning för då är det så lätt att han styvar sig. Jag har brukat jobba med sidförande m m - men de här korta intervallerna av tempoväxlingar var också mkt effektivt!


Var jättenöjd när vi kom tillbaka till stallet. Anna har verkligen gjort ett bra jobb med Feykir! Dessutom var det ju så roligt att få rida sin häst igen - efter hela åtta dygns "hästfasta"!!! Och ovan på detta så visade alltså viktmåttbandet att han är nere i 345 kg!!! Samtidigt som det syns att han fått en hel del muskler. Jättekul!


Ååååh vad jag längtar till i morgon - då ska jag få rida min fina häst igen!!!

Inga kommentarer: