onsdag 1 juli 2009

"Du ska inte tro det blir sommar..

...ifall inte nå´n sätter fart, på sommarn och gör lite somrigt..."


Ja, ni kan väl alla den gamla slagdängan?! Och allt eftersom dagarna på min och Johans (TIDIGA) semester förflöt med kallt och mulet väder började vi inse att det nog var vårt ansvar att sätta fart på sommaren... så vi bokade en "sista minuten" till Santorini. Och sa´till alla att 25:e juni till 1:a juli kommer det att vara KANONVÄDER här hemma - för då är vi i Grekland. Och mycket riktigt - vi lyckades faktiskt fixa rejäl värmebölja till hela Sverige! (Så alla ni som njutit av värmen den senaste veckan - nu vet ni vilka ni ska tacka!) Att det blev just Santorini KAN ha något att göra med att ca 90 % av alla grekiska vykort är fotade där... så nu när vi kommit hem igen skulle Johans båda kameror verkligen behöva lite semester!


Någon annan som också fått jobba hårt senaste veckan är Feykir. Anna M har nämligen tränat honom åt mig medan jag varit borta. Och hon hade ridit alla dagar utom en. Det har varit mycket galoppträning på ridbanan - alltså PRECIS vad han behövde! Men de har ridit ut också förståss. Och då har hon även jobbat med tölten "han har töltat RIKTIGT snabbt!" berättade hon. När vi landat på Luleå Airport och kört hem med bilen som Reykur-Eva så bussigt lämnat åt oss där, åkte jag nästan direkt till stallet för att träffa Feykir och se Anna rida honom.


Redan i hagen kunde jag konstatera att det syntes att han inte legat på latsidan medan jag varit borta. Definitivt både mindre mage och mer muskler! Igår hade de jobbat så att han varit alldeles löddrig - så då hade hon tvättat honom ordentligt efteråt. Tack vare det "badet" verkade han äntligen ha släppt den sista vinterpälsen också - så nu var han så blank och fin! Fast faktiskt väldigt brun fortfarande... Han brukar ju ha svart sommarpäls, men har visst ändrat sig på den punkten...


När Anna sedan red honom på ridbanan, medan jag tittade på, kunde hon konstatera att han nog hade endel träningsvärk idag - för han kändes inte riktigt lika bra som han gjort de senaste dagarna. I högervarvet var galoppen jättebra, men i vänster varv märktes det att han inte riktigt orkade ta i med vänster bak som han skulle. Jag tyckte att vänstergaloppen var mkt bättre än tidigare - men Anna var inte nöjd eftersom den inte var lika bra som igår.










Jag fick se lite tölt också - och han såg verkligen JÄTTEFIN ut!!! Mycket tempo och massor av "bensprattel". Nu hade han visserligen viktboots på för galoppens skull. "Men han har töltat precis lika bra utan boots när jag ridit längs vägen de senaste dagarna!" sa Anna. Tyvärr var det någon konstig inställning på kameran... så ALLA bilder blev suddiga utom där Feykir stod helt stilla... Så jag övergick snart till att filma istället. Men bilden ovan får vara med även om den är oskarp - för jag tycker Feykir har så härligt uttryck på den! När jag lärt mig plocka ut bilder ur videofilmerna ska ni få - förhoppningsvis - skarpa bilder också!




Till dess får ni hålla till godo med bilder då Feykir står stilla - så att ni får se hur vältränad han ser ut!




Och kolla vilken välmusklad rumpa! Så såg den inte ut för bara en vecka sedan!!!
Jag glömde faktiskt att mäta Feykir med viktmåttbandet när Anna ridit... Typiskt! Är ju så nyfiken på vad han väger nu! Men förhoppningsvis kommer jag ihåg det i övermorgon i alla fall. (I morgon ska han faktiskt få ledig dag - trots att jag varit bortrest och är RIDSUGEN!!! Men Anna kände så tydligt att han hade träningsvärk idag och då är det ju bättre om han får vila en dag. Jag får stå ut helt enkelt. "Det som inte dödar härdar" heter det ju!



Det sistnämnda fick Démantur trösta sig med i kväll också. Han skulle ev få betäcka två ston och var förståss med på noterna direkt. På bilden ovan har han precis spanat in det första stoet - som det var meningen att han skulle betäcka en första gång. Men hon hade inte börjat brunsta riktigt, så han fick kalla handen av henne...



Det var bara att lugna ner sig igen...



Men så kom det en tjej till!!! Henne hade han redan betäckt några gånger och nu hade han otur igen... hon visade sig vara "färdig" med honom... Sorry grabben, det var bara att återvända till stallet. Kanske lite mer härdad i alla fall?!

3 kommentarer:

Jonna sa...

Wow vilken häftig töltbild, ser jättefin ut, och vad smal han har blivit.

Men du Anna, kan ni inte åka iväg en sväng till, vill ha tillbaka värmen som tydligen är på väg bort nu ;)

Sue sa...

Tack för det fina vädret ni fixade genom att åka bort! Dessvärre kanske man kan skylla det trista vädret som är nu på oss, eftersom vi just tänkte börja måla på huset... Då dyker regnmolnen upp... ;-) Fantastiska bilder från resan för övrigt, ni såg ut att ha haft det riktigt gött!

Anna sa...

Ha, ha - visst fixade vi härligt väder åt er?!! Men nu är det faktiskt någon annans tur att åka i väg - jag måste ju vara hemma och se till att min häst förblir smal och vältränad!

Och om ni nu inte kan tänka er att ställa upp och åka iväg så LÅT I ALLA FALL BLI ATT MÅLA HUSET/PUTSA FÖNSTREN OCH ALLA ANDRA LIKA REGNFRAMKALLANDE SYSSELSÄTTNINGAR!!! :-)