tisdag 14 juli 2009

Det blev en massa fel idag...

Andra arbetsdagen efter semestern och första gången på en månad som jag åkte direkt från jobbet till stallet. Väl där insåg jag att BÅDA mina tunna sommarridbyxor var hemma... I Josefshallen hade jag bara ett par tjocka, svarta och ett par ännu tjockare i manchester... Men av två onda ting... Dessutom hade jag glömt att även ridskorna var hemma - så det var bara att ta ridstövlarna i värmen...

Hade hoppats att de skulle ha löshoppning på ridlägret idag - så att Feykir och jag skulle kunna "åka snålskjuts" genom att låna banan när de var klara för dagen. Men lägerdeltagarna hade haft omröstning och bestämt att de skulle longera varandra och ha sitsträning istället. Om Feykir blivit tillfrågad vet jag i alla fall vad han hade röstat på!

När jag istället red iväg ut insåg jag ganska snart att jag tagit fel häst! Hade råkat ta en ofokuserad, riktigt tjurig järnspett-häst istället för min smidiga och positiva töltare... Vilken miss! Och nu när jag så väl minns hur det SKA kännas - så märkte jag skillnaden hur tydligt som helst!

En lurig sak med Feykir är att han på något sätt bara har två lägen: järnspett eller gummi. Men inget där emellan. Det är järnspett, järnspett, järnspett och jag tänker: "Vi kommer ALDRIG ur detta..." men nästa minut kan det plötsligt vara gummihäst istället! HELT utan förvarning! I och med att man aldrig får några "hintar" om att man är på rätt väg gäller det verkligen att våga tro att det man gör är rätt och bara fortsätta jobba. Det hade ju varit lite lättare om man först fick känna att det började närma sig lite i alla fall...

Idag kom dock gummihästen fram riktigt snabbt. Efter en riktigt jobbig start när vi verkligen var oense var det plötsligt som att Feykir sa: "Nej, jag skojade bara!!!" och så slutade han bråka och började tölta! Med spetsade öron!

Red bort till sjön, svängde vänster och red bort till skoterklubben innan vi vände tillbaka hem. Det blev massor av tölt - och det var vi helt överens om! Fast på slutet var Feykir rejält svettig och trött i värmen. Ja, det var väl hans matte också - i sina tjocka, svarta ridbyxor... och ridstövlar!

Avslutade med att låta honom sträcka ut i trav och då fick jag verkligen driva för att han skulle arbeta ordentligt. Bensinen höll på att vara slut! När jag sedan satt av kunde jag konstatera att han var lite vitskummig mellan bakbenen. Men det var ju varmare än på länge idag, så det var ju inte så konstigt.

Merja har piggnat till ytterligare! I början hade hon nedsatt cirkulation, efter de kraftiga blödningarna, men nu verkar det mer normalt igen. Och idag när Démantur fick nytt dambesök försökte Merja övertyga om att det egentligen är HON som är hingsten på gården...!!! Piggare var alltså ordet!

Anna M berättade att hennes nya häst lämnar Island i kväll - äntligen!!! Men det hade tillstött ytterligare komplikationer... det hade nämligen visat sig att företaget som exporterar hästen missat att de lovat att även ordna transporten inom Sverige. Det upptäcktes först idag - och när Anna då kollade så var transportfirmorna som kör från södra Sverige och hit upp fullbokade... Så hästen måste stå kvar där nere en vecka! När vår bussige hovslagare hörde detta började han kasta ut lite krokar "i travvärlden" - där han hör hemma. Där transporteras ju mycket hästar. Så nu håller vi tummarna för att någon kommer att ha plats för en häst liiite tidigare än torsdag om en dryg vecka! Annars kommer Baltasar att landa i Mariebäck samma dag som Atlikursen börjar - och det är ju inte optimalt även om han fått en ledig vecka i södra Sverige efter flygresan.

På tal om Atlikursen så verkar det som att jag måste stå över. Har inte lyckats hitta någon som vill ta över vår bokade stuga ute på Junkön och eftersom vi redan betalt för stugan så känns det fel att inte åka... SYND - hade så gärna velat rida Atlikurs!!!

Inga kommentarer: