fredag 5 juni 2009

Galoppera är KUUUUUL tycker Feykir!


...och det gör jag också! Galoppera på oval tycker jag faktiskt är allra roligast. Då och då kommer en kurva så att man får "böja igenom" hästen. Då blir galoppen mycket trevligare än om man galopperar längs en väg. I en paddock får man ju också böja - men där kommer hörnen onödigt ofta...




Dessa tre bilder är plockade ur filmen som Johan tog under lördagens fyrgångsuttagning. Synd att jag inte har någon film från sista kurvan i finalen - då kändes galoppen helt fantastisk!!! Hade GÄRNA velat se hur den såg ut!


I finalen får man ju rida lite mer än ett varv, så då har man ju lite mer tid på sig att få saker och ting på plats. I slutet lyckades jag tänka på det mesta samtidigt tror jag: räta på mig, tänka uppåt i varje galoppsprång, krama och lätta på innertygeln, aktiv ytterskänkel för att hålla igång ytter bak, böja honom runt innerskänkeln... och plötsligt hände något och hela hästen kändes någon meter kortare. Och galoppsprången mycket rundare. Hoppas vi lyckas komma tillbaka till den känslan fler gånger!!!

Inga kommentarer: